Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο Σύρους μπλόγκερ μέσα στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο Σύρους μπλόγκερ μέσα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα αποκεφαλισμένα σώματα ενός Σύρου ακτιβιστή, που εναντιωνόταν στο Ισλαμικό Κράτος και ενός φίλου του, βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην τουρκική πόλη Σανλιούρφα (Sanliurfa).

Ο Ιμπραήμ Αμπντούλ Καντέρ (Ibrahim Abdul Qader), 20 ετών, και ο φίλος του Φαρές Χαμαντί (Fares Hamadi) “βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στο σπίτι του φίλου σήμερα το πρωί”, δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ (Abu Mohammad), ιδρυτής του σάιτ “Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά” (Raqa Is Being Slaughtered Silently), το οποίο ενημερώνει για τα όσα συμβαίνουν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Η ομάδα ακτιβιστών του σάιτ κατηγόρησε μέσω της σελίδας της στο Facebook για τους φόνους το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αλωνίζει στο εσωτερικό της Τουρκίας, “καθαρίζοντας” αντιφρονούντες ανενόχλητο.

Ο Αμπού Μοχάμαντ είπε ακόμα ότι αμφότεροι οι αποκεφαλισμένοι είχαν καταγωγή από τη Ράκα, την πόλη που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπντούλ Καντέρ είχε διαφύγει στην Τουρκία πριν ένα χρόνο.

Στο παρελθόν και άλλοι μπλόγκερ ακτιβιστές του συγκεκριμένου σάιτ έχουν σκοτωθεί στο έδαφος της Συρίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που δύο μέλη της ομάδας εκτελούνται σε ξένο έδαφος.

Τουρκικά Μέσα μετέδωσαν την Παρασκευή ότι “δύο Σύροι δημοσιογράφοι αποκεφαλίστηκαν” στη Σανλιούρφα, και ότι επτά Σύροι συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία.

Η Σανλιούρφα βρίσκεται 55 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από Σύρους ακτιβιστές, Κούρδους αντάρτες αλλά και Δυτικούς ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και επιτρέπει στα μέλη του να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στο έδαφός της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr