Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες χριστιανοί πρόσφυγες υποκρίνονται τους μουσουλμάνους στην Τουρκία

Χιλιάδες χριστιανοί πρόσφυγες υποκρίνονται τους μουσουλμάνους στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

45.000 χριστιανοί από τη Συρία και το Ιράκ, που έχουν καταφύγει πρόσφυγες στην Τουρκία, κρύβουν τη θρησκεία τους από το φόβο μην διωχθούν και υποκρίνονται τους μουσουλμάνους.

Αρμένιοι, Σύροι Αραμαίοι (οι γνήσιοι Σύροι που δεν είναι Άραβες) και Χαλδαίοι Χριστιανοί (Ασσύριοι από το Ιράκ), όλοι μονοφυσίτες χριστιανοί, κατάφεραν και πήραν άδεια παραμονής στην Τουρκία, ως μουσουλμάνοι, αλλά λαχταρούν να μεταναστεύσουν στον Καναδά ή στις ΗΠΑ για να ζήσουν ελεύθεροι ως άνθρωποι.

Είναι συγκλονιστικό ότι οι Αρμένιοι, οι Αραμαίοι και οι Ασσύριοι, οι αρχαίοι λαοί της Μέσης Ανατολής, φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε ΗΠΑ και Αυστραλία, εγκαταλείποντας τις προαιώνιες εστίες τους, αφήνοντας τα πανάρχαια χώματά τους στους Άραβες και στους νεοοθωμανούς.

Πρόκειται για ολοκληρωτική εθνοκάθαρση της Μέσης Ανατολής και της Μεσοποταμίας από τους γηγενείς κατοίκους τους.

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet κατάφερε και μίλησε με κάποιους πρόσφυγες σύγχρονους κρυπτοχριστιανούς.

Η Αρμένισσα Ανονίς Αλίς Σαλτσιγιάν και η οικογένειά της, έφυγαν από το Ιράκ εδώ και ένα χρόνο. Όλη η οικογένεια υποκρίνεται τους μουσουλμάνους δημοσίως, αλλά προσεύχονται χριστιανικά στο σπίτι που μένουν. Τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το σχολείο επειδή δεν μιλάνε τουρκικά.

Η Λίντα και ο Βαχάν Μαρκαργιάν έφυγαν από τη Βαγδάτη με τα δύο παιδιά τους αφού το Ισλαμικό Κράτος λεηλάτησε το σπίτι τους.

“Όταν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος λεηλάτησαν το σπίτι μας στη Βαγδάτη πέρσι, η κόρη μου η Νουσίκ ήταν επτά ετών”, διηγείται η Λίντα. “Εκείνη την ημέρα έπαψε να μιλάει και δεν μίλησε ποτέ ξανά από τότε. Τώρα ζούμε στο Γιοζγκάτ. Εργαζόμαστε και οι δύο σκληρά για να πληρώνουμε τη θεραπεία της, αλλά ακόμα δεν έχει πει λέξη”.

Η ίδια προσθέτει: “Δεν έχουμε μέλλον εδώ. Τα πάντα στις ζωές μας είναι αβέβαια. Η μόνη μας επιθυμία είναι να παράσχουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας σε έναν τόπο που θα είναι ασφαλή”.

Ο σύζυγός της, Βαχάν, δεν μπορεί να βρει μια μόνιμη εργασία ως ηλεκτρολόγος. Κάνει κάποια μεροκάματα σε οικοδομές. Αμείβεται με 8 ευρώ την ημέρα.

Πολλοί πρόσφυγες δέχονται επιθέσεις από Τούρκους επειδή είναι Αρμένιοι.

Ο Αρμένης Ζαντίγκ Κουτσούκ βρήκε τη μητέρα του, Μαρίτσα Κουτσούκ, 85 ετών, νεκρή τον Δεκέμβριο του 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος λέει ότι ο δολοφόνος είχε χαράξει έναν σταυρό στο στήθος της νεκρής ηλικιωμένης γυναίκας.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ακόμα μια Αρμένισσα γερόντισσα, 87 ετών, δέχτηκε επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και της έβγαλαν το ένα μάτι. Ένας Αρμένης δάσκαλος αποκεφαλίστηκε το 2013, στην Τουρκία πάντα.

Η Ανονίς λέει: “Η οικογένειά μου κατοικούσε παλιά στην επαρχία Βαν [της νοτιοανατολικής Τουρκίας]. Η οικογένεια του άνδρα μου κατάγεται από τη Γκαζιαντέπ [επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία]”.

Οι πρόγονοί τους διέφυγαν από την Τουρκία στις γενοκτονίες που διεξήχθησαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Τώρα για δεύτερη φορά γίνονται πρόσφυγες επειδή οι τζιχαντιστές τους έδιωξαν από το Ιράκ και βρέθηκαν πίσω στην Τουρκία, στην οποία γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr