Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΒΟΜΒΑ στην καρδιά της Τουρκίας – Ανατίναξαν στρατιωτικούς στην Άγκυρα (βίντεο)

ΒΟΜΒΑ στην καρδιά της Τουρκίας – Ανατίναξαν στρατιωτικούς στην Άγκυρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία από τις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Άγκυρας, στην καρδιά του τουρκικού κράτους, το απόγευμα της Τετάρτης.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον 28 είναι οι νεκροί και 61 οι τραυματίες.

Αποφασισμένος να απαντήσει στις επιθέσεις που γίνονται κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω», τόνισε.

«Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να κάνει χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας, ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε θέση ή οποιαδήποτε περίσταση», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος και κατέληξε:

«Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

»Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».

Όταν ένας αρχηγός κράτος λέει ότι “η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί”, είναι σαν να ομολογεί ότι πλησιάζει η ώρα τους.

Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά και στόχος ήταν λεωφορεία που μετέφεραν Τούρκους στρατιωτικούς.

ankara2

Το φοβερό χτύπημα έγινε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, το Κοινοβούλιο και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Αυτοί που χτύπησαν επέλεξαν ο στόχος τους να είναι στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας και αυτό μεγαλώνει την ανησυχία των τουρκικών Αρχών.

ankara3

Να σημειωθεί ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη υψηλόβαθμη συνεδρίαση για θέματα ασφαλείας στο Προεδρικό Παλάτι υπό τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω Twitter όλες οι τηλεφωνικές γραμμές και οι συνδέσεις διαδικτύου στο κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έχουν κοπεί. Κανείς δεν ξέρει να πει γιατί το κοινοβούλιο έχει μείνει χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανέβαλε την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, λόγω των γεγονότων.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι στόχος της έκρηξης ήταν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος ασκεί παράλληλα καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν καλά σχεδιασμένη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος σε ένα όχημα, εξερράγη καθώς στρατιωτικά λεωφορεία κινούνταν κοντά στην έδρα του γενικού επιτελείου στρατού, το κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια, όπως επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης. Τα στρατιωτικά λεωφορεία χτυπήθηκαν ενώ περίμεναν το κόκκινο φανάρι να γίνει πράσινο:

Δείτε βίντεο από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης:

Στο επόμενο βίντεο δείτε τον πανικό που επικράτησε στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας μετά το χτύπημα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr