Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη! Βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία (βίντεο)

Φρίκη! Βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοκ στα τουρκοσυριακά σύνορα, όπου τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό σε καταυλισμό προσφύγων.

Φρικιαστικές οι πρώτες εικόνες από τον βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων Kamouna κοντά στη Sarmada και τα σύνορα της Τουρκία με τη Συρία, την Πέμπτη.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για εικόνες χάους, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από ποια πλευρά προήλθε η επίθεση, με τις πρώτες πληροφορίες από την πλευρά των τουρκόφιλων ισλαμιστών να κάνουν λόγο για συριακά ή ρωσικά αεροσκάφη.

Βεβαίως εδώ χρειάζεται ψυχραιμία, διότι μια προβοκάτσια είναι πιθανό σενάριο και στον πόλεμο της Συρίας το καθεστώς Ερντογάν έχει διαπράξει δεκάδες προβοκάτσιες που αποκαλύφθηκαν.

Η επίθεση που σκόρπισε το θάνατο πραγματοποιήθηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ.

Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες.

Παράλληλα, πολλές από τις σκηνές των προσφύγων είχαν αρπάξει φωτιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί , ωστόσο ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 30 θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

“Σημειώθηκαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που έπληξαν αυτό το προσωρινό προσφυγικό κέντρο που προσέφερε καταφύγιο σε όσους δραπέτευαν από τις μάχες στο βόρειο Χαλέπι και την Παλμύρα. Το κέντρο δέχτηκε δύο απευθείας επιθέσεις. Άκουσα ότι πολλές σκηνές πήραν φωτιά”, δήλωσε ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Σαρμάντι, ένας ακτιβιστής από την γειτονική πόλη Ατμέχ, που συνομιλεί με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο κέντρο.

Παράλληλα τόνισε πως τραυματίες κινήθηκαν προς το συνοριακό πέρασμα Μπαμ αλ Χάουα προς αναζήτηση ιατρικής βοήθειας στην Τουρκία.

Οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει καμένους σκελετούς σκηνών και μέλη σωστικών συνεργείων να σβήνουν φωτιές που εξακολουθούσαν να καίνε δίπλα στις σκηνές.

Ο Μαμούν αλ Χάτιμπ, επικεφαλής του τοπικού πρακτορείου ειδήσεων Shahba Press, το οποίο πρόσκειται στους ισλαμιστές και εδρεύει στο Χαλέπι, κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από τις επιδρομές.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Συρίας, μια ομάδα διασωστών που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και προσφέρει βοήθεια στις περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές, όπου οι ιατρικές υποδομές έχουν καταρρεύσει, ανέφερε μέσω Twitter ότι πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση, με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ να δηλώνει πως:

“Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αθώους αμάχους που έχουν ήδη τραπεί σε φυγή από τα σπίτια τους για να δραπετεύσουν από τις βιαιοπραγίες”.

Τώρα, αυτό που απομένει, είναι να αποσαφηνιστεί ποιοι βομβάρδισαν τα προσφυγικά στρατόπεδα.

Επίσης να σημειωθεί ότι πολλά από τα προσφυγικά στρατόπεδα τα χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές ως καταφύγια έχοντας τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr