Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν στο TASS: Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία δεν είναι τρομοκράτες

Ερντογάν στο TASS: Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία δεν είναι τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμετανόητος ο αρχιτζιχαντιστής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS [ολόκληρη η συνέντευξη εδώ], ζήτησε ευθέως το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το περιβόητο Μέτωπο Αλ Νούσρα, που μετονομάστηκε σε Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, να πάψει να θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

“Για παράδειγμα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα διαχωρίστηκε από την Αλ Κάιντα. Την ίδια ώρα είναι αντιμέτωπο με το Ισλαμικό Κράτος και προβάλλει ένοπλη αντίσταση σε αυτή την οργάνωση επίσης. Αυτοί που αποκαλούν το Μέτωπο Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση δεν θεωρούν το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης [Κούρδοι Συρίας] τρομοκράτες. Αλλά για ποιους λόγους; Ότι πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Αναλογιζόμενοι ότι το Μέτωπο Αλ Νούσρα επίσης μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, θα έπρεπε να μη θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση επίσης”.

Those who call the al-Nusra front a terrorist organization do not consider the Democratic Union party as terrorists. But on what grounds? On the grounds that they are fighting against IS.
Considering that the al-Nusra front is also fighting against the Islamic State, it should not be considered as a terrorist organization either.

Για πρώτη φορά ηγέτης χώρας μέλος του ΝΑΤΟ, που θέλει να γίνει και μέλος της ΕΕ, αλλά και γενικότερα ηγέτης αυτού του κόσμου, λέει ότι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα -επειδή δήθεν διαχωρίστηκαν από την Αλ Κάιντα- πρέπει να πάψουν να θεωρούνται τρομοκράτες.

Ποια άλλη δήλωση θέλει να ακούσει η Δύση για να συνειδητοποιήσει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το μεγάλο πρόβλημα του πολιτισμένου κόσμου και της ειρήνης;

Και όχι μόνο αυτό, αλλά βάζει στην ίδια μοίρα τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας, που το κόμμα τους είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (χάρη και στον Γιώργο Παπανδρέου), είναι μια πολιτική δύναμη που δεν διαπράττει τρομοκρατικές ενέργειες, δεν αποκεφαλίζει, δεν εκτελεί κανέναν, σέβεται τους αιχμαλώτους, κηρύττει την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντιμάχεται τη θεοκρατία και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας δημοκρατικής αντιστασιακής δύναμης, βάζει αυτή την οργάνωση στην ίδια μοίρα με τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Ο Ερντογάν δεν έχει μέτρο και δεν έχει φρένο. Όσο το καταλάβουμε αυτό το συντομότερο, τόσο καλύτερα για όλους μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr