Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα ΗΠΑ προς όλους: Όποιος βομβαρδίσει τους Κούρδους θα έχει να κάνει μαζί μας!

Μήνυμα ΗΠΑ προς όλους: Όποιος βομβαρδίσει τους Κούρδους θα έχει να κάνει μαζί μας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυστηρή προειδοποίηση στον Άσαντ έστειλαν οι Αμερικανοί να μην εμπλέκεται με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού ή με τις κουρδικές δυνάμεις που εκείνες υποστηρίζουν και μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Τις προειδοποιήσεις έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, την Παρασκευή.

Το καθεστώς της Δαμασκού εξαπέλυσε την Πέμπτη και την Παρασκευή αεροπορικές επιδρομές ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στην πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, ενώ ξέσπασαν και μάχες μέσα στη Χασάκα μεταξύ Σύρων εθνοφυλάκων, υποστηριζόμενων από μισθοφόρους του Ιράν, και των Κούρδων σοσιαλιστών ανταρτών του YPG.

Παράλληλα, όπως μεταδίδεται, σηκώθηκαν και αμερικανικά μαχητικά που πέταξαν πάνω από τη Χασάκα ως προειδοποίηση στη Δαμασκό.

Η πόλη Χασάκα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, ελέγχεται σε ποσοστό 75% από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων και σε ένα 25% από τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες.

Η επαρχία της Χασάκα, που περιβάλλει την πόλη, ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, που έχουν συγκροτήσει από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού την απελευθέρωσαν το 2015 από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι Σύροι κυβερνητικοί κρύβονταν μέσα στον θύλακά τους στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εκπρόσωπο, είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά αεροπλάνα σηκώθηκαν ως απάντηση σε συριακό βομβαρδισμό, και ο Διεθνής Συνασπισμός ουδέποτε στο παρελθόν είχε δει το καθεστώς του Άσαντ να δρα κατά αυτόν τον τρόπο κατά των Κούρδων.

Ο Διεθνής Συνασπισμός το έκανε ξεκάθαρο στους Ρώσους, ώστε να το περάσουν στη Δαμασκό, ότι τα αμερικανικά αεροπλάνα θα υπερασπιστούν τα στρατεύματα στο έδαφος (Κούρδους) εάν απειληθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης. Επίσης, Αμερικανοί κομάντος βρίσκονται στην περιοχή, αλλά δεν επηρεάστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Ο πλοίαρχος Ντέιβις είπε ότι στάλθηκαν αμερικανικά πολεμικά στην περιοχή να περιπολούν για να εξασφαλίσουν τις χερσαίες δυνάμεις.

“Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, το συριακό καθεστώς έχει συμβουλευτεί να μην εμπλέκεται με τις δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού ή τους συμμάχους μας”.

Όπως δήλωσε ο Χεβάλ Μπαχόζ, μέλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι αεροπορικές επιδρομές του Άσαντ στη Χασάκα σταμάτησαν μόλις σηκώθηκαν στον αέρα τα αμερικανικά μαχητικά. “Ευχαριστούμε τον θείο Ομπάμα”, είπε ο Μπαχόζ.

Το καθεστώς συνέχισε να πλήττει θέσεις των Κούρδων με πυροβολικό.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι ο Άσαντ τους επιτέθηκε μετά από προτροπή του Ιράν και της Τουρκίας.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Κούρδοι Συρίας: Τουρκία και Ιράν διέταξαν τον Άσαντ να μας επιτεθεί στη Χασάκα

Η θέση που πήραν οι ΗΠΑ και ο τρόπος που αντέδρασαν είναι ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς την Τουρκία όσο και το Ιράν ότι οι Αμερικανοί δεν θα “πουλήσουν” τους Κούρδους. Το μήνυμα από ό,τι φάνηκε το έλαβε και η Μόσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr