Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έπεσαν φυλλάδια το βράδυ στη Μοσούλη: “Η μάχη αρχίζει – μείνετε σπίτια σας”

Έπεσαν φυλλάδια το βράδυ στη Μοσούλη: “Η μάχη αρχίζει – μείνετε σπίτια σας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στην πολιορκία της Μοσούλης, στο βορειοδυτικό Ιράκ, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014, ολοκληρώνουν τη συγκέντρωσή τους στις θέσεις μάχης τους για να εξαπολύσουν την επίθεση προς την πόλη.

Οι ιρακινές δυνάμεις αριθμούν 65.000 Ιρακινούς στρατιώτες, 10.000 Κούρδους Πεσμεργκά και 24.000 αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς σιίτες πολιτοφύλακες. Μέσα στην πόλη λέγεται ότι υπάρχουν από 6-10.000 τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτρέπει στους 1,3 εκ. εναπομείναντες κατοίκους της Μοσούλης να την εγκαταλείψουν, κρατώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Λέγεται ότι οι τζιχαντιστές έχουν στήσει παντού σημεία ελέγχου (μπλόκα).

Όσοι κάτοικοι πιάνονται να προσπαθούν να διαφύγουν εκτελούνται ενώ η οργάνωση ανατίναξε προς παραδειγματισμό αρκετά σπίτια εκείνων που έχουν ήδη διαφύγει από την πόλη.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπετε τις δυνάμεις της “Χρυσής Μεραρχίας” του Ιρακινού στρατού να κινούνται προς τη Μοσούλη:

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία έριξε το βράδυ του Σαββάτου χιλιάδες φυλλάδια στη Μοσούλη, με τα οποία προειδοποιεί τους κατοίκους ότι η επίθεση θα ξεκινήσει σύντομα ενώ δίνονται και οδηγίες προστασίας από τη μάχη.

“Είναι η ώρα της νίκης”, αναφέρεται στο φυλλάδιο. “Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ένα καθαρό Ιράκ χωρίς το Νταές [Ισλαμικό Κράτος] και κάθε μαύρη ιδεολογία”, γράφει επίσης.

“Προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε δράση για να ελευθερώσουμε τη Μοσούλη και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή”, επισημαίνεται.

Το φυλλάδιο που είναι τετρασέλιδο, και μοιάζει με εφημερίδα, ενημερώνει επίσης τους κατοίκους ότι οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται προς την πόλη και κανείς δεν πρέπει να πανικοβάλλεται.

Ζητά από τους κατοίκους να μένουν μακριά από συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπου αναμένονται μάχες, να μην πλησιάζουν τις θέσεις του ISIS, να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα.

Στα φυλλάδια υπάρχει και μια τηλεφωνική γραμμή, στην οποία οι κάτοικοι μπορούν να καλούν και να ενημερώνουν για τις κινήσεις των τζιχαντιστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr