Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Φιλιππίνες τώρα λένε ότι “δεν χωρίζουν” από τις ΗΠΑ

Οι Φιλιππίνες τώρα λένε ότι “δεν χωρίζουν” από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν πρόκειται να ακυρώσει τις συνθήκες συμμαχίας που τις συνδέουν με παραδοσιακούς συμμάχους τους, τόνισε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της χώρας.

Η δήλωση γίνεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε για «διαζύγιο» με τις ΗΠΑ, οι οποίες έγιναν από την Κίνα.

Φιλιππίνες και ΗΠΑ διατηρούν πολιτικούς και στρατιωτικούς συμμαχικούς δεσμούς για περισσότερα από 70 χρόνια (οι Φιλιππίνες υπήρξαν προηγουμένως αποικία των ΗΠΑ), ωστόσο ο αριστερός – κεντροαριστερός νέος πρόεδρος της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας έχει εκφραστεί υπέρ στενότερων δεσμών με τη Ρωσία και την Κίνα και μιας απομάκρυνσης από τις ΗΠΑ.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής Πρεσβείας στη Μανίλα, Μόλι Κοσίνα, είχε πει ότι οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε ότι η χώρα του «χωρίζει» από τις ΗΠΑ, προκαλούν περιττή αστάθεια.

Όπως ανέφερε η ίδια, η Ουάσιγκτον θα τιμήσει τη συμμαχία, αλλά και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία συνεργασίας με τις Φιλιππίνες, ενώ αναμένει κι από τη Μανίλα να πράξει το ίδιο.

Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα παρατήρησε ότι η «προβληματική ρητορική» που ακολουθεί ο Ντουτέρτε είναι «ασυμβίβαστη» με τις θερμές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr