Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η Πέμπτη Φάλαγγα Ερντογάν στην Ευρώπη – Χρήματα, τζαμιά, ρουφιάνοι και τρόμος!

Αυτή είναι η Πέμπτη Φάλαγγα Ερντογάν στην Ευρώπη – Χρήματα, τζαμιά, ρουφιάνοι και τρόμος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η σαφής, απλή και πικρή αλήθεια είναι ότι οι ισλαμιστές κυβερνήτες της Τουρκίας υποστήριξαν και συντήρησαν παράλληλα δίκτυα στην Ευρώπη, πρόσφεραν πολιτική, διπλωματική και οικονομική υποστήριξη σε ΜΚΟ βιτρίνες που ρόλος τους ήταν να προωθήσουν το μίσος και διεξήγαγαν μια εκστρατεία εκφοβισμού που περιόρισε την ελευθερία του λόγου στα ευρωπαϊκά έθνη που ζουν μεγάλες τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες μεταναστών, γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) στο Turkish Minute.

Ο κορυφαίος ισλαμιστής της Τουρκίας [ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] οργάνωσε με μυστικότητα κρυφά δίκτυα σε όλη την Ευρώπη για να επεκτείνει την επιρροή του και να δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστηρικτών μεταξύ των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων (ιδιαίτερα εκείνων από την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Σομαλία και τα Βαλκάνια), που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του και να υπηρετήσουν τους πολιτικούς του στόχους.

Πριν λίγο καιρό είδαμε πώς αυτό το δίκτυο κινητοποιήθηκε από τον Ερντογάν στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο όπου πλήθη συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους στους αυτοκρατορικούς του σκοπούς.

Αυτές οι διαμαρτυρίες έγιναν παράλληλα με παρόμοιες συγκεντρώσεις από νεολαιίστικα και γυναικεία παρακλάδια του κυβερνώντος ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μπροστά στις πρεσβείες αυτών των χωρών στην Άγκυρα.

Με αυτή την επίδειξη δύναμης ο Ερντογάν ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπαναχωρήσει στα κρίσιμα ζητήματα που προβάλλει αντίσταση.

Ενάντια στην εποικοδομητική σύμπλεξη που θα βοηθούσε τις τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες μεταναστών να ενσωματωθούν καλύτερα στα έθνη υποδοχής, το σχέδιο Ερντογάν μάλλον βασίζεται στη διατήρηση του διαχωρισμού στην καρδιά της Ευρώπης, με τη δημιουργία μιας κοινωνικής βάσης υποστήριξής του που θα είναι δύσκολο να συγκρατηθεί όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα.

Χρηματοδοτεί εταιρείες βιτρίνες μέσω των οποίων διοχετεύονται μετρητά σε αυτά τα δίκτυα, χρήματα που προέρχονται από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας που φτάνουν στους προορισμούς τους με διπλωματικούς σάκους.

Δεν προκαλεί έκπληξη που ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών, “τσίμπησαν” [χρηματίστηκαν]. Ορισμένοι έχουν ήδη εκτεθεί ονομαστικά και ατιμαστεί δημοσίως, ενώ άλλοι περιμένουν τη σειρά τους καθώς τελούν υπό έρευνα.

Τα βάρη της Πέμπτης Φάλαγγας του Ερντογάν στην Ευρώπη σηκώνουν τρεις μεγάλοι οργανισμοί, που στήθηκαν σε πολιτική και θρησκευτική βάση. Γύρω από αυτούς υπάρχουν εκατοντάδες ΜΚΟ που κινούνται συντονισμένα όταν λαμβάνουν εντολές.

Εκτός από το να συλλέγουν χρήματα και να κάνουν εντόπια στρατολόγηση, χρηματοδοτούνται γενναία από την τουρκική κυβέρνηση και υποστηρίζονται διπλωματικά και πολιτικά.

Στους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτές τις οργανώσεις προσφέρεται υποστήριξη στις δουλειές τους, υποστήριξη στις οικογένειές τους στην Τουρκία, θέσεις για τους συγγενείς τους στην τουρκική κυβέρνηση ή σε ιδρύματα που σχετίζονται με το τουρκικό καθεστώς.

Παρακολουθούν τους επικριτές του Ερντογάν στην Ευρώπη και ενημερώνουν τις τουρκικές Αρχές, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι φίλοι και οι συγγενείς των αντιφρονούντων που ζουν στην Τουρκία να βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις και φυλακίσεις.

Η πρώτη μεγάλη οργάνωση του Ερντογάν στην Ευρώπη είναι η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (European Turkish Democrats-UETD), η οποία ιδρύθηκε στη Γερμανία το 2004 και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Ολλανδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οργάνωση έχει ολοκληρωτικά καταστεί σε ισλαμιστικό λόμπι του Ερντογάν και συνεργάζεται στενά με τις τουρκικές πρεσβείες. Οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενθαρρύνονται να αφιερώνουν χρόνο σε συναντήσεις με τα στελέχη της και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της όταν βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι το λόμπι του Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν όποτε ταξιδεύει στο εξωτερικό τους συναντά.

Η UETD επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη.

Η Ένωση ΜΚΟ του Ισλαμικού Κόσμου (UNIW), είναι μια ΜΚΟ ομπρέλα που ιδρύθηκε από τους ισλαμιστές της Τουρκίας το 2005 και ασχολείται με τις μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Σε αυτή την Ένωση συμμετέχει η περιβόητη “φιλανθρωπική” ΜΚΟ “International Humanitarian Relief (IHH)”, η οποία διοργάνωνε τους στολίσκους για τη Γάζα [στους οποίους συμμετείχαν και Έλληνες “αλληλέγγυοι”] και κατηγορείται ότι μετέφερε κρυφά οπλισμό στους ισλαμιστές στη Συρία και το Ίδρυμα Ensar που ενεπλάκη σε υπόθεση βιασμών παιδιών στην τουρκική πόλη Καραμάν.

Ο Ερντογάν σταμάτησε τις εισαγγελικές έρευνες που αφορούσαν και τις δύο οργανώσεις και τις προστάτεψε από πιθανές διώξεις.

Η Ένωση ΜΚΟ του Ισλαμικού Κόσμου (UNIW) εξασφαλίζει την πίστη και αφοσίωση μουσουλμανικών αραβικών και αφρικανικών ομάδων στον “χαλίφη” Ερντογάν.

Στα email που διέρρευσαν του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αποκαλύπτεται ότι οι δύο οργανώσεις, η UETD και η UNIW, συνεργάστηκαν στην Ευρώπη για να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικογένειας Ερντογάν.

Σε ένα email με ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2013, που στάλθηκε στον Αλμπαϊράκ από έναν άνδρα που ονομάζεται Ισμαήλ Εμανέτ, τότε επικεφαλής των οργανώσεων νεολαίας της UNIW, υπήρχε αναλυτική αναφορά των δράσεων της οργάνωσης στην Ευρώπη.

Στις 19 σελίδες αναφορά του Εμανέτ, ο οποίος τώρα εργάζεται ως σύμβουλος του υπουργού Ενέργειας (πλέον) Αλμπαϊράκ, αναφέρεται ότι η UETD πρέπει να αναδιοργανωθεί ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους στόχους της ισλαμιστικής κυβέρνησης και προτείνει στενότερη συνεργασία με τους ιμάμηδες που έστειλε η Τουρκία στην Ευρώπη.

Οι Τούρκοι ιμάμηδες στην Ευρώπη υπάγονται σε έναν πλούσιο οργανισμό, την Τουρκική Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB).

Η DİTİB ήταν στο παρελθόν ένα απολίτικο θρησκευτικό δίκτυο. Εδώ και κάποιο καιρό έχει επίσης μεταμορφωθεί σε εργαλείο μισαλλοδοξίας, περιθωριοποίησης και αντιδυτικής προπαγάνδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσω αυτής ο Ερντογάν ελέγχει ένα μεγάλο δίκτυο τζαμιών στην Ευρώπη όπως και τα τεράστια χρηματικά ποσά που διαθέτει ο θρησκευτικός οργανισμός.

Καθώς η Ευρώπη ταλανίζεται από εσωτερικές συγκρούσεις και διαιρέσεις, ο Ερντογάν έχει αρπάξει την ευκαιρία για να προωθήσει την Πέμπτη Φάλαγγά του στην καρδιά της ηπείρου.

Ο Ερντογάν πλέον χρησιμοποιεί το δίκτυο ΜΚΟ και τις υπόγειες δικτυώσεις που έχει απλώσει για να πετύχει τους σκοπούς του, που δεν αποκλείουν μέχρι και δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων.

Φανερά χρησιμοποιεί τη μεταναστευτική συμφωνία για να εκβιάζει την Ευρώπη, την οποία απειλεί με πλημμύρα μεταναστών. Ποιος ξέρει τι άλλο σχεδιάζει “υπόγεια”.

Προωθεί εξτρεμιστές και τραμπούκους στις τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και με αυτούς μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και με την Πέμπτη Φάλαγγα που έχει συγκροτήσει, η οποία θα χτυπήσει όταν έλθει η ώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr