Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στις Φιλιππίνες έπιασε Γερμανό όμηρο αφού του σκότωσαν τη γυναίκα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος στις Φιλιππίνες έπιασε Γερμανό όμηρο αφού του σκότωσαν τη γυναίκα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις Φιλιππίνες (πρώην οργάνωση Αμπού Σαγιάφ) ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του Γερμανού ομήρου Γιούργκεν Κάντνερ (Jürgen Kantner) που κρατά και απειλεί να τον αποκεφαλίσει εάν δεν καταβληθούν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Ο 70χρονος όμηρος Γιούργκεν Κάντνερ είναι παλιός ναυτικός στο επάγγελμα και είναι η δεύτερη φορά στη ζωή του που πιάνεται όμηρος.

Το 2008 είχε απαχθεί από Σομαλούς πειρατές και κρατήθηκε όμηρος.

Μετά την απελευθέρωσή του τότε είχε δηλώσει ότι αγαπά το ιστιοπλοϊκό του, το “Rockall”, και ότι “δεν νοιάζομαι για πειρατές ή κυβερνήσεις”.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εντόπισε το σκάφος του Κάντνερ να πλέει ακυβέρνητο έξω από τη νήσο Λαπαράν, 1.000 χλμ νότια της πρωτεύουσας Μανίλας, σε νερά που βρίσκονται κοντά στα λιμέρια της Αμπού Σαγιάφ, που είναι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες.

Στο κατάστρωμα οι Λιμενικοί βρήκαν το γυμνό σώμα μιας νεκρής γυναίκες, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, που αναγνωρίστηκε ως η σύζυγός του, η Σαμπίν.

Δίπλα στο άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν ένα τουφέκι. Εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ που μίλησε σε εφημερίδα των Φιλιππίνων υποστήριξε ότι “προσπάθησε να μας πυροβολήσει κι έτσι τη σκοτώσαμε”.

Ο Γιούργκεν Κάντνερ με τη σύζυγό του Σαμπίνα που σκότωσαν οι τζιχαντιστές.

Στο σκάφος βρέθηκαν και τα διαβατήρια των δύο Γερμανών.

Λίγες ημέρες πριν την απαγωγή του Κάντνερ και τον φόνο της γυναίκας του, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προειδοποιήσει όσους σχεδίαζαν διακοπές στις Φιλιππίνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί η Αμπού Σαγιάφ, που έχει τα κρησφύγετά της στα νησιά Τζόλο και Μπασιλάν στις νότιες Φιλιππίνες, σκόπευε να οργανώσει επιδρομές για να πιάσει τουρίστες.

Ο Κάντνερ έχει κάνει 40 χρόνια ναυτικός. Όταν απελευθερώθηκε από τους Σομαλούς πειρατές το 2009 μετά από 58 ημέρες ομηρείας, όπου τον κρατούσαν σε μια βουνίσια σπηλιά, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους:

“Μου αρέσει η ζωή στο σκάφος, είσαι ελεύθερος. Μπορείς να μείνεις σε ένα λιμάνι κι εάν δεν σου αρέσει ο γείτονάς σου απλά φεύγεις”.

Τώρα έπεσε στα χέρια της αδίστακτης Αμπού Σαγιάφ, η οποία όταν δεν λαμβάνει τα λύτρα που ζητά αποκεφαλίζει τους ομήρους.

Πέρσι η Αμπού Σαγιάφ είχε αποκεφαλίσει δύο Καναδούς ομήρους, επίσης τουρίστες που είχε απαγάγει.

Η Αμπού Σαγιάφ συγκροτήθηκε ως ένοπλη οργάνωση τη δεκαετία του 1990 με την υποστήριξη της Αλ Κάιντα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξήσει τις απαγωγές για λύτρα ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που έχει ξεκινήσει εναντίον της ο στρατός των Φιλιππίνων ύστερα από εντολές του προέδρου της χώρας Ροντρίγκο Νουτέρτε.

Η αιχμαλωσία ομήρων από τους τζιχαντιστές δυσκολεύει τις επιχειρήσεις του στρατού γιατί τους χρησιμοποιούν κι ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στις φωτογραφίες που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές ο 70χρονος όμηρος στέκεται μέσα στον τάφο του, που ο ίδιος έχει σκάψει, και κρατά μια γερμανική σημαία πάνω στην οποία έχει γράψει: “Αυτή είναι η τελευταία μου ώρᔨ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr