Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χτύπημα Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει – Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης

Χτύπημα Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει – Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί του τρομοκρατικού χτυπήματος που «πάγωσε» την Τετάρτη την καρδιά του Λονδίνου, συμπεριλαμβανομένου του δράστη αλλά και του αστυνομικού που δέχτηκε τη «μαχαιριά».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής της Σκότλαντ Γιαρντ, συμπληρώνοντας ότι οι Αρχές προσανατολίζονται πλέον στο σενάριο του «ενός δράστη» χωρίς ωστόσο να αποκλείουν άλλα ενδεχόμενα.

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν από τη επίθεση που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο σε δύο φάσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Η δύναμη μας ως πόλη εξαρτάται από την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε κάτι τέτοιες φρικτές στιγμές», συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο Μαρκ Ράουλι, εκπρόσωπος Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «φάσεις» με έναν άνδρα να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ και κατόπιν να επιτίθεται με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, για να πέσει τελικά αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικών και να ξεψυχήσει λίγο αργότερα.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση του δράστη εξέπνευσε λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό του.

Δύο ακόμη άτομα σκοτώθηκαν νωρίτερα, όταν ο δράστης έπεσε πάνω στους με ένα αυτοκίνητο Χιουντάι στη γέφυρα του Ουέστμινστερ.

Κάποια τοπικά Μέσα έκαναν λόγο νωρίτερα για δύο, ή και περισσότερους δράστες.

Ειδικότερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε ρεπόρτερ του BBC ότι στο αυτοκίνητο που παρέσυρε τους πεζούς επέβαιναν δύο άνδρες, ένας σκουρόχρωμος με μούσι και ένας καραφλός λευκός άνδρας.

Όταν το αμάξι χτύπησε τον κόσμο, ο ένας από τους δύο βγήκε από το όχημα και πήγε να επιτεθεί στον φρουρό.

Πώς έσφαξε τον αστυνομικό

Σε απόσταση αναπνοής από τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο βρέθηκε ο Ρικ Λόνγκλεϊ, ένας Βρετανός που είδε με τα μάτια του τον δράστη να καταφέρνει αλλεπάλληλες μαχαιριές στον αστυνομικό της φρουράς του Βρετανικού Κοινοβουλίου, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Ο Λόνγκλεϊ περιέγραψε την τρομακτική σκηνή στο Press Association, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.

«Περπατούσαμε κοντά στο σταθμό του μετρό και ξαφνικά ακούσαμε έναν δυνατό κρότο. Γυρίσαμε και είδαμε ένα τρακαρισμένο αμάξι, το οποίο, όπως φαινόταν, είχε παρασύρει αρκετούς πεζούς στο διάβα του. Τα σώματά τους κείτονταν στο έδαφος και πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο, ακριβώς απέναντι από το Μπιγκ Μπεν.

Εκείνη τη στιγμή, ένας άνδρας πέρασε ακριβώς δίπλα από τον αριστερό μου ώμο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και άρχισε να το βυθίζει στο σώμα ενός αστυνομικού που στεκόταν στο σημείο. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που αντίκριζα», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής, τόσο ο δράστης όσο και ο αστυνομικός είναι νεκροί.

Δύο ακόμη άτομα που παρασύρθηκαν νωρίτερα από το αμάξι του 40χρονου επίσης υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζει

Οι οπαδοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο για την επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, ωστόσο κανείς εκπρόσωπος των τζιχαντιστών δεν ανέλαβε την ευθύνη για την πραγματοποίησή της.

Οι ακόλουθοι των δικτύων του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλεσαν τον δράστη «ευλογημένο» και κάλεσαν τους τζιχαντιστές να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Ένας έγραψε «αίμα για αίμα», υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ο τρόπος εκδίκησης για την επιχείρηση του αμερικανικού στρατού εναντίον των τζιχαντιστών.

«Η μάχη μας στο έδαφός σας μόλις ξεκίνησε», ανέφερε ένας άλλος, προϊδεάζοντας για περαιτέρω επιθέσεις από “μοναχόλυκους”, είτε με εντολή από το Ισλαμικό Κράτος, είτε με δική τους πρωτοβουλία.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία του άνδρα που σκότωσε τον φρουρό, και η εμφάνισή του ταιριάζει με την περιγραφή των μαρτύρων.

Δείτε ρεπορτάζ από την επίθεση που μετέδωσαν διεθνή ειδησεογραφικά Μέσα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr