Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο μονάδες παραγωγής χημικών όπλων έχουν οι ισλαμιστές στη Συρία

Δύο μονάδες παραγωγής χημικών όπλων έχουν οι ισλαμιστές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο μονάδες παραγωγής και φύλαξης χημικών όπλων στην Συρία βρίσκονται σε εδάφη που είναι υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών, ενώ όλες οι παρόμοιες μονάδες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης έχουν καταστραφεί, δήλωσε ο αρχηγός της επιχειρησιακής διοίκησης του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνταγματάρχης Σεργκέι Ρουτσκόι.

“Από τις 12 μονάδες, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή και την φύλαξη χημικών όπλων στην Συρία, έχει επιβεβαιωθεί από τους εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων) ότι οι 10 έχουν καταστραφεί. Στις εναπομείνασες δύο μονάδες οι συριακές Αρχές δεν έχουν πρόσβαση, επειδή βρίσκονται σε εδάφη που ελέγχονται από την λεγόμενη αντιπολίτευση. Για τον λόγο αυτό ο ΟΑΧΟ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι στις μονάδες αυτές έχουν καταστραφεί τα χημικά όπλα”, δήλωσε ο Ρουτσκόι.

Ο Ρώσος συνταγματάρχης, είπε ακόμη ότι οι τζιχαντιστές της αντιπολίτευσης μεταφέρουν δηλητηριώδεις ουσίες σε αρκετές περιοχές της Συρίας, με σκοπό να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν νέες πυραυλικές επιθέσεις στην Συρία.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, οι μαχητές αυτή τη στιγμή μεταφέρουν στις περιοχές Χαν Σεϊχούν, του αεροδρομίου Τζιρ, στην ανατολική Γούτα και δυτικά του Χαλεπίου δηλητηριώδεις χημικες ουσίες. Στόχος των ενεργειών τους αυτών είναι να δημιουργήσουν μια κατά σειρά αφορμή για να κατηγορήσουν την Συρία ότι κάνει χρήση χημικών όπλων και να προκαλέσουν νέες αμερικανικές επιθέσεις”.

Ο Σεργκέι Ρουτσκόι, ανέφερε επίσης ότι ένοπλοι που πρόσκεινται στην ισλαμιστική αντιπολίτευση χρησιμοποιούν αυτοσχέδια χημικά όπλα, επισημαίνοντας ότι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Αμύνης “έχουν καταγράψει περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων που έχουν εντοπισθεί, τα οποία κατασκευάζονται σε βιοτεχνίες” και πως τα σχετικά στοιχεία που προέκυψαν από σχετικές έρευνες που έχουν γίνει όσον αφορά τις χημικές ουσίες που περιέχουν, έχουν παραδοθεί στον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr