Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικά Iνστιτούτα κατά Μέρκελ: Mείωσε φόρους και κόψε δαπάνες

Γερμανικά Iνστιτούτα κατά Μέρκελ: Mείωσε φόρους και κόψε δαπάνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Φορολογία,

Πέντε Γερμανικά ινστιτούτα ζητούν από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να μειώσει φόρους και δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης αναφέρει το Bloomberg.Οι κορυφαίοι οικονομολόγοι της Γερμανίας ζήτησαν από την κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους και τις δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης που έχουν υπερβεί το 40% της οικονομικής παραγωγής.

Με τους Γερμανούς να προσέρχονται στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, η έκθεση από πέντε ερευνητικά ινστιτούτα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, απειλεί τη μακροπρόθεσμη υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Προς το παρόν, οι προοπτικές είναι «ευνοϊκές» και το μέσο ποσοστό πληθωρισμού θα μείνει κάτω από το 2% το 2017 και το 2018, σύμφωνα με την έκθεση.«Είναι καιρός η οικονομική πολιτική να είναι πιο μακροπρόθεσμη με στόχο να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και ενισχυθούν οι επενδυτικές δαπάνες, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης, μέσω της δημοσιονομικής ανακατανομής».

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Μέρκελ, λέει ότι θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια να μειώσει τους φόρους κατά 15 δισ ευρώ (15,9 δισ $) ετησίως μετά το 2017.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, θεωρούν ότι οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος θα είναι άδικες.
Οι φόροι και οι κοινωνικές – ασφαλιστικές εισφορές αντιπροσώπευαν το 40% του Γερμανικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 2016 και αναμένεται να αυξηθεί σε 40,2% το 2018, το υψηλότερο από το 2000.

Η μείωση του βάρους είναι σημαντική, διότι οι Γερμανοί θα πρέπει να δαπανήσουν ακόμη περισσότερο για την υγεία και την ασφάλιση συντάξεων καθώς ο πληθυσμός γερνάει, σύμφωνα με την έκθεση.Η ανεξάρτητη ομάδα, περιλαμβάνει τα ιδρύματα DIW, Ifo, IFW, IWH και RWI, υποβάλλει συστάσεις στην κυβέρνηση δύο φορές το χρόνο.Η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί 1,5% το 2017 και 1,8% το 2018.

Το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί στο 5,4% από το 2018 από 6,1% το 2016, ενώ το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μειωθεί στο 0,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018 από το 0,8% το 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται έως τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr