Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Γερμανικός Τύπος:  Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου η Χαμάς ανακοίνωσε πως αποδέχεται το σχέδιο-πρόταση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, στο οποίο προβλέπονται μεταξύ άλλων η ανοικοδόμηση της περιοχής και η ανταλλαγή ορισμένων ομήρων και κρατουμένων.

«Ο ειδικός σε στρατιωτικά ζητήματα Μάικλ Χόροβιτς από τη δεξαμενή σκέψης Le Beck International έγραψε στο X πως “πολλοί Ισραηλινοί δημοσιογράφοι φαίνεται να συμφωνούν ότι η Χαμάς δέχθηκε μία διαφορετική πρόταση της Αιγύπτου, η οποία χαρακτηρίζεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους ως ‘μονομερής’ (δηλαδή ως μη αποδεκτή από το Ισραήλ”», δημοσιεύει η BILD στη διαδικτυακή ιστοσελίδα της.

«Επομένως, η Χαμάς ενδέχεται να συμφώνησε στην πρόταση, με την οποία το Ισραήλ διαφωνεί, προκειμένου να θέσει το εβραϊκό κράτος υπό πίεση – και όχι επειδή η Χαμάς είναι πράγματι έτοιμη για μία κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

»Σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος της Χαμάς είναι να παρουσιάσει το Ισραήλ ως το πραγματικό εμπόδιο στο δρόμο για την ειρήνη – πρόκειται για ένα ύπουλο σχέδιο», προσθέτει το γερμανικό Μέσο.

«Εξάλλου, η Χαμάς προσπάθησε να σαμποτάρει μία ενδεχόμενη συμφωνία και το Σαββατοκύριακο, όταν οι τρομοκράτες διεξήγαγαν πυραυλική επίθεση στο ισραηλινό συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ, […] το οποίο αποτελεί και τη σημαντικότερη οδό στα σύνορα για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας».

HB: «Το Ισραήλ έχει χάσει το μέτρο»

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt επιλέγει από την πλευρά της να εστιάσει στον τρόπο δράσης του Ισραήλ ενόψει και της πιθανής επιχείρησης στη Ράφα:

«Η πορεία που ακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο όνομα του δικαιώματος αυτοάμυνας της χώρας του είναι υπερβολική, απάνθρωπη και εν τέλει βλάπτει και τα ίδια τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ.

»[…] Πολλά συνηγορούν στο ότι ο Νετανιάχου έχει παραβιάσει προ πολλού τις κόκκινες γραμμές, καθώς και ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει την επιχείρηση στη Ράφα. […] Το μόνο βέβαιο ωστόσο είναι πως μία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα αύξανε τον αριθμό των μέχρι στιγμής 30.000 νεκρών – οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι – […] σε νέα επίπεδα που δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς.

»Με αποτέλεσμα να απομονωθεί αντιστοίχως περισσότερο και το Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα».

Πηγή: dw.com (Γιώργος Πασσάς)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Γάζα: Σφοδρές μάχες στον βορρά, εντατικοποίηση των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Ράφα

Ισραήλ: Βρέθηκαν νεκροί τρεις όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μεταξύ τους και η Σάνι Λουκ

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr