Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δίχως στρατό Έντι Ράμα απείλησε την ΕΕ με αποσταθεροποίηση – Μεθυσμένος ή απλά βλαξ;

Ο δίχως στρατό Έντι Ράμα απείλησε την ΕΕ με αποσταθεροποίηση – Μεθυσμένος ή απλά βλαξ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Τζορτζ Σόρος και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που κατηγορείται από την αντιπολίτευσή του ότι επί ημερών του η Αλβανία έγινε μια απέραντη χασισοφυτεία, ο πρωθυπουργός μιας χώρας που δεν έχει ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, ούτε ένα τανκς κι ούτε ένα κανόνι (το μόνο… πυροβολικό της Αλβανίας είναι κάτι όλμοι), “απείλησε” να προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο στο κρατίδιό του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Έντι Ράμα στο Politico, αναφέρθηκε στους κινδύνους που παρουσιάζονται στην Βαλκανική περιοχή, πολλούς από τους οποίους υποδαυλίζει ο ίδιος, και υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με έναν εφιάλτη, αν τα Βαλκάνια τρελαίνονταν, εξαιτίας της απομάκρυνσης της προοπτικής ένταξης στην ΕΕ, και μετατροπής της περιοχής σε μία γκρίζα ζώνη, στην οποία άλλοι παράγοντες θα είχαν μεγαλύτερη επιρροή από την ΕΕ.

Εδώ άφησε “υπονοούμενο” για τη Ρωσία, διότι τον Τούρκο τον έχει προσκαλέσει ο Ράμα στα Βαλκάνια αλλά αυτό θεωρεί ότι δεν είναι… πρόβλημα.

Εάν λοιπόν τα Βαλκάνια “τρελαθούν”, ο Έντι Ράμα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένωσης της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, πράγμα που, όπως ξεκαθαρίζει, δεν αποτελεί επιθυμία του, αλλά πιθανή εναλλακτική στις κλειστές πόρτες της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί στα Βαλκάνια η ειρήνη και η συνεργασία είναι να διατηρηθεί ανοικτός ο δρόμος της ΕΕ, να υπάρχει σαφής προοπτική και να διατηρηθούν τα θετικά συναισθήματα, αφού όλοι θα ήθελαν να ενσωματωθούν στη μεγάλη Ένωση, αλλά αν, ωστόσο, δεν υπάρχει ελπίδα, προοπτική ή χώρος, τότε βέβαια είναι δυνατό να προκύψουν μικρές ενώσεις».

Ο Έντι Ράμα “αγνοεί” ότι η Βόρειος Ήπειρος αν και ελληνική “παραχωρήθηκε” στην Αλβανία επειδή δεν της δόθηκε το Κοσσυφοπέδιο που οι Σέρβοι θεωρούν “ιερό” τους τόπο.

Ο Έντι Ράμα ας εμπεδώσει ότι σε περίπτωση ενσωμάτωσης του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, πράγμα απίθανο διότι δεν έχει στρατό παρά μόνο κάτι κατσαπλιάδες, αλλά ας έχει υπόψη του ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του θα άνοιγε τον “ασκό του Αιόλου”, διότι τότε η Ελλάδα θα είχε κάθε δικαίωμα να ζητήσει να της επιστραφεί η Βόρεια Ήπειρος.

Ο Ράμα, εξωμότης Έλληνας, μπορεί να νομίζει ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί “απειλή” επειδή την κρατά “απασχολημένη” η Τουρκία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή διότι είναι η μάνα των Βαλκανικών λαών κι αυτό που την ενδιαφέρει είναι η προκοπή και πρόοδός τους, δίχως εθνικισμούς και ξεπερασμένους μεγαλοϊδεατισμούς.

Όπως κάθε μάνα όμως που οφείλει να συνετίζει τα παιδιά της, μια ελληνική ταξιαρχία είναι αρκετή για να υπενθυμίσει στον Ράμα και στα πρακτόρια που τον περιβάλλουν ποιος είναι το αφεντικό των Βαλκανίων.

Βεβαίως η γνωστή ανοησία Ράμα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά διότι ενώ απευθύνει πρόσκληση στην ΕΕ να τον “ενσωματώσει” την ίδια ώρα απειλεί με πόλεμο τη Σερβία.

Μόνο ένας εντελώς βλάκας ή εντελώς μεθυσμένος, στον Ράμα δεν ξέρουμε ποια κατάσταση υπερτερεί συνήθως, θα έκανε “πολεμικές” δηλώσεις όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι εκτός που δεν έχει στρατό, ως γνωστός “ακόλουθος” του Σόρος και του Ερντογάν δεν είναι “καλοδεχούμενος” στα μεγάλα σαλόνια της Δύσης, ούτε σαν λακές ή διασκεδαστής.

Ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει ήδη σοβαρότατα προβλήματα με τους “ακόλουθους” του Ερντογάν και του Σόρος για να προσθέσει ακόμα έναν στη λίστα του.

Κι εδώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο του μουσουλμανικού αλβανικού στοιχείου στην ενδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους.

Πραγματικά, ο Ράμα νομίζει ότι η Ευρώπη θα έβαζε ποτέ μέσα στους “κόλπους” της μια σφηκοφωλιά εμπόρων ναρκωτικών και τζιχαντιστών; Να την κάνει τι ακριβώς; Να διακινούνται τρομοκράτες και ναρκωτικά ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα της Αλβανίας και θα λυθούν μόνο εάν απομακρυνθεί αυτός ο αστείος από τη διακυβέρνηση της χώρας του κι αναλάβουν κοσμικές πολιτικές δυνάμεις με ξεκάθαρο δυτικό προσανατολισμό, δίχως να “μπερδεύονται” με τζιχαντιστές, εμπόρους ναρκωτικών και τον Ερντογάν.

Ο Ράμα απείλησε και με αποσταθεροποίηση της Ευρώπης

Ο Έντι Ράμα, ο “τίποτα” στον χάρτη, δεν δίστασε να “απειλήσει” και την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποσταθεροποίηση εάν δεν ενταχθεί το φέουδό του σε αυτήν.

Προειδοποίησε ότι η διακοπή της ενταξιακής διαδικασίας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί έλλειψη κατανόησης ή διορατικότητας το να μην αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η περιοχή χρειάζεται την Ευρώπη, όπως και η Ευρώπη χρειάζεται την περιοχή για λόγους ασφάλειας και σταθερότητας».

Στην συνέχεια, ο Έντι Ράμα ανέφερε ότι πρόσφατα δείγματα αστάθειας στα Βαλκάνια, αποτελούν η πολεμική ρητορική μεταξύ των ηγετών του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, οι ισχυρισμοί για απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο με τη στήριξη της Ρωσίας, οι απειλές απόσχισης από πλευράς της αυτόνομης Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και η παρατεταμένη πολιτική κρίση στα Σκόπια, η οποία έχει αφήσει τη χώρα χωρίς κυβέρνηση.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν θεωρεί ως πιο το πιθανό σενάριο ένα νέο πόλεμο στην περιοχή. Και πώς να γίνει πόλεμος στην περιοχή; Με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες; Αυτό είναι συμμοριτοπόλεμος. Η μόνη χώρα που μπορεί να κάνει πόλεμο είναι η Ελλάδα, διότι μόνο η Ελλάδα έχει στρατό, αλλά η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και ασφάλειας.

Εξάλλου έναν πόλεμο δεν τον θέλει ο Ράμα και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή εάν τα κάνουν μπάχαλο οι κατσαπλιάδες του θα είναι η Ελλάδα που θα κληθεί να επέμβει για να αποκατασταθεί η ειρήνη.

Και τότε είναι βέβαιο ότι ο Ράμα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος απλά με το ειδικό δικαστήριο της χώρας του, αλλά με το διεθνές δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr