Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα μπουν γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ τον Ιούλιο

Ο Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι θα μπουν γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ τον Ιούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό τον τίτλο «Έτοιμος για νέα Γενεύη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει «ουσιαστική συζήτηση του θέματος της Ασφάλειας» – Ενημέρωσε το Εθνικό και αναχωρεί για Νέα Υόρκη», η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος στο πρώτο της θέμα το Σάββατο επισημαίνει:

«Με θετική προσέγγιση θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αυριανό δείπνο με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη. Αυτό που βγήκε από τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είναι πως:

»Πρώτον, δεν θα είναι αρνητικός στη σύγκληση μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.

»Δεύτερον, είναι έτοιμος να πάει στη Γενεύη προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση του θέματος της Ασφάλειας.

»Μια θέση την οποία η πολιτική ηγεσία ερμηνεύει ως μετακίνηση-υπαναχώρηση από την προηγούμενη που υποστήριζε, ότι θα πάει στη Γενεύη για να συζητήσει την Ασφάλεια και εάν υπάρξει κατάληξη να πάνε στο εδαφικό και τα άλλα ζητήματα.

»Τρίτον, θα ζητήσει όπως η συζήτηση για το θέμα της Ασφάλειας γίνει στη βάση μετρήσιμων κριτηρίων, δηλαδή να κατατεθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν ετοιμαστεί από τις πέντε πλευρές κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο τον περασμένο Ιανουάριο.

»Τέταρτον, δεν είναι ξεκάθαρο πως ακόμα κι αν συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες (Αναστασιάδης και Ακιντζί) με τον ΓΓ του ΟΗΕ για μια πενταμερή θα υπάρξει θετική ανταπόκριση και από τις εγγυήτριες δυνάμεις, καθώς Τουρκία και Ελλάδα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

»Επιπρόσθετα, στο θέμα της Ενέργειας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε διαβεβαιώσεις προς την πολιτική ηγεσία ότι δεν θα κάνει πίσω στην υλοποίηση του προγράμματος όπως έχει καθοριστεί.

»Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις συνομιλίες.

»Η πολιτική ηγεσία πάντως παραμένει επιφυλακτική, καθώς δεν αποκλείει κινήσεις από πλευράς Τουρκίας οι οποίες θα φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προ διλημμάτων και κάποιοι αρχηγοί προβλέπουν από τώρα την υπαναχώρησή του.

»Σ’ ό,τι αφορά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να υπάρξει μια κοινή δήλωση, αυτό δεν έγινε κατορθωτό», γράφει ο Φιλελεύθερος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Για τον Ερντογάν Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές διαφορές – «Δεν πρέπει να αγνοούμε άλλα αμφιλεγόμενα σημεία εστιάζοντας σε μία και μόνο διαφορά»

Συνεχίζονται οι «επιτυχίες» Μητσοτάκη – Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατ. Μεσογείου

Ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη

Μπορέλ: Η Ισπανία, η Ιρλανδία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr