Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βορειοηπειρώτης βουλευτής Βαγγέλης Τάβος αποστάτησε από το έθνος και δήλωσε Αλβανός

Ο Βορειοηπειρώτης βουλευτής Βαγγέλης Τάβος αποστάτησε από το έθνος και δήλωσε Αλβανός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ελληνικής καταγωγής σοσιαλιστής βουλευτής της Αλβανίας, Βαγγέλης Τάβος, αποφάσισε να γίνει εξωμότης και να αυτοπροσδιοριστεί ως Αλβανός. Δικαίωμά του φυσικά να δηλώνει ό,τι θέλει.

Ωστόσο, επειδή στη λίστα με τα ονόματα των ελληνικής καταγωγής βουλευτών που εκλέχτηκαν στην Αλβανία, η οποία μεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και από το TRIBUNE, το όνομα του Βαγγέλη Τάβου συμπεριλαμβανόταν, καλό είναι να το αφαιρέσουμε.

Κανένας εξωμότης στη μακραίωνη ιστορία μας δεν λογίζεται ως Έλληνας.

Ο Βαγγέλης Τάβος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός της χώρας του Έντι Ράμα εξωμότης Έλληνας είναι. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να δούμε ποιοι είναι τελικά οι Αλβανοί.

Η ιστοσελίδα Himara.gr δημοσίευσε βίντεο με προεκλογικό μήνυμα του Βαγγέλη Τάβου στις 9 Ιουνίου 2017, στο οποίο ο βουλευτής Αργυρόκαστρου με το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης (διάσπαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα), καταγγέλλει τις προεκλογικές παρατυπίες που συμβαίνουν στην εκλογική του περιφέρεια.

Εκτός αυτού όμως προχωράει και ένα βήμα παραπέρα θέλοντας να κάνει το χατήρι τον ψηφοφόρων του εκτός Δρόπολης δηλώνοντας:

«Τόπος γέννησής μου είναι η Δρόπολη, εγώ όμως είμαι περήφανος Αλβανός, Λάμπης (Λιάπης) Αργυροκαστρίτης …»

Με αφορμή τον Τάβο που δεν δηλώνει καν “μινοριτάρης” (μειονοτικός), είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε για ακόμη μια φορά τον διαχωρισμό της ελληνικής καταγωγής με την ελληνική συνείδηση που σε αρκετές περιπτώσεις δεν πάνε μαζί, σημειώνει το Himara.gr.

Οι Λιάπηδες είναι φυλή που ζει στη νότια Αλβανία και αναφέρονται για πρώτη φορά στα κείμενα του 14ου και 15ου αιώνα. Ήταν χριστιανοί και εξισλαμίστηκαν κατά τον 16ο και 17ο αιώνα. Όσοι Λιάπηδες παρέμειναν χριστιανοί είχαν ή απέκτησαν ελληνική συνείδηση. Το όνομα Λιαπουριά, σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, προέρχεται από ιταλική ενάρθρωση της αρχαίας ονομασίας Ιαπυγία ή Ιαπουρία.

Οι Ιάπυγες, στο βαθμό που οι σημερινοί Λιάπηδες είναι απόγονοί τους, σύμφωνα προς τον Ηρόδοτο προέρχονται από την Κρήτη, ως απόγονοι Κρητών στρατιωτών του Μίνωα που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά από τρικυμία που κατέστρεψε τα πλοία τους.

Οι σημερινοί Λιάπηδες με αλβανική συνείδηση θεωρούνται από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες ως Έλληνες εξωμότες, δηλαδή Έλληνες αποστάτες.

Βεβαίως στην περίπτωση του Βαγγέλη Τάβου δεν τίθεται καν θέμα να είναι Λιάπης, αφού είναι από ελληνική βορειοηπειρωτική οικογένεια. Όμως, όπως και τόσοι άλλοι αποστάτες πριν από αυτόν, επέλεξε τον δρόμο της αποστασίας δηλώνοντας Λιάπης για να καταλήξει Αλβανός.

Να τσεκάρουμε μόνο εάν έχει ελληνικό διαβατήριο… Κρίμα σε περίπτωση που έχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Οργή ΥΠΕΞ για την απόφαση φυλάκισης Μπελέρη: «Επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr