Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοδύναμος πρωθυπουργός ο Ράμα – Πέντε Έλληνες εκλέχτηκαν στην αλβανική Βουλή

Αυτοδύναμος πρωθυπουργός ο Ράμα – Πέντε Έλληνες εκλέχτηκαν στην αλβανική Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενώ απομένει η καταμέτρηση των ψήφων σε λίγα ακόμα εκλογικά τμήματα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας του Έντι Ράμα αναδεικνύεται σε νικητή της κάλπης, κατακτώντας την αυτοδυναμία με ποσοστό ρεκόρ αποχής 57% και εκατοντάδες περιστατικά χρηματισμού ψηφοφόρων να έχουν καταγγελθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Σοσιαλιστές του Έντι Ράμα που αποτελούν μετεξέλιξη του κομμουνιστικού κόμματος που είχε βάλει την Αλβανία στον γύψο επί Ψυχρού Πολέμου, κερδίζουν τις 74 από τις συνολικά 140 έδρες του Κοινοβουλίου της Αλβανίας, γεγονός που επιτρέπει στον Έντι Ράμα, ο οποίος είναι εγγονός του κομμουνιστή υπουργού της Αλβανίας Σπύρου Κολέκα, εξωμότη Έλληνα από τη Χειμάρρα, να μην χρειαστεί την συνεργασία και άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Δεύτερο αναδεικνύεται το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας με 43 έδρες, έχοντας σημειώσει αισθητή πτώση και τρίτο το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης, που παρά την σφοδρή πίεση προεκλογικά από τους Σοσιαλιστές, όχι μόνο άντεξε, άλλα αύξησε σε 19 έδρες την δύναμή του στο νέο κοινοβούλιο.

Επικεφαλής του κόμματος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος αναλαμβάνει αρχηγός του κράτους τον Ιούλιο.

Το κοινοβουλευτικό τοπίο συμπληρώνουν το κόμμα PDIU των Τσάμηδων που υπέστη απώλεια δυνάμεων, καθώς εξέλεξε 3 βουλευτές, ενώ στην προηγούμενη βουλή είχε 5 και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με έναν βουλευτή.

Στη νέα βουλή θα υπάρχουν 5 Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές, που εξελέγησαν με τις λίστες των τριών μεγάλων αλβανικών κομμάτων.

Με το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέχτηκαν ο Αντρας Μαρτος (Αυλώνα), ο Αναστάσιος Αγγέλης (Ελβασάν) και η Βασιλική Χύση (Τίρανα), με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στον Αυλώνα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγελής Ντούλες, ενώ ο Βαγγελής Τάβος εξελέγη στην Δρόπολη με το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης.

Παρά τις καταγγελίες για κρούσματα εξαγοράς ψήφων και απειλές, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, άλλα και της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, δήλωσαν ότι αυτά ουδόλως επηρέασαν την ψηφοφορία και ότι οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr