Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταλιμπάν: Δεν συνεργαστήκαμε με το Ισλαμικό Κράτος – Θέλουν να μας δυσφημίσουν

Ταλιμπάν: Δεν συνεργαστήκαμε με το Ισλαμικό Κράτος – Θέλουν να μας δυσφημίσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν την Δευτέρα την κατηγορία ότι χρησιμοποίησαν ξένους και ότι συνεργάστηκαν με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών σε ένα απομακρυσμένο χωριό του βόρειου Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο, όταν αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεκάδες αστυνομικοί και πολίτες σκοτώθηκαν.

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν ότι ο ισχυρισμός έχει σκοπό να τους δυσφημίσει. Το κίνημα αυτό βλέπει το Ισλαμικό Κράτος, μια οργάνωση που έχει στόχο την εγκαθίδρυση ενός «χαλιφάτου», ως εχθρική δύναμη.

Όμως Αφγανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικαλούμενοι τις μαρτυρίες χωρικών ανέφεραν ότι έως και 600 πολεμιστές, τόσο μέλη των Ταλιμπάν όσο και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους  κατέλαβαν το χωριό Μίρζα Ολάνγκ, στη βόρεια επαρχία Σαρ-ι-Πουλ, το Σάββατο.

“Η αφγανική κυβέρνηση και τα ξένα αφεντικά της κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς”

«Η αφγανική κυβέρνηση και τα ξένα αφεντικά της κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς ότι συνεργαζόμαστε με το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) για να μας συκοφαντήσουν στους ντόπιους», ανέφερε ένας οπλαρχηγός των Ταλιμπάν.

Πάντως το επεισόδιο στο Μίρζα Ολάνγκ ήλθε να προστεθεί στην εικόνα της κλιμάκωσης της κρίσης σε ό,τι αφορά τη δημόσια ασφάλεια σε όλη την επικράτεια του Αφγανιστάν—όπου πολλές περιοχές βρίσκονται εκτός κάθε κυβερνητικού ελέγχου.

Ο Ζαμπιχουλάχ Αμάνι, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, αναγνώρισε ότι η επικοινωνία με το χωριό είναι δύσκολη, εν μέρει επειδή οι μαχητές πήγαν από σπίτι σε σπίτι και κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα.

Οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι μια δύναμη υπό έναν διοικητή ονόματι Γαζανφάρ έκανε την επίθεση και σκότωσε 28 αστυνομικούς, αλλά αρνήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν ξένους ή ότι συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ένα μέλος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν Ουζμπέκοι.«Δεν έχουμε Άραβες, Τουρκμένους ούτε Πακιστανούς σε αυτή την περιοχή. Μόνο Ουζμπέκοι μουτζαχεντίν πήραν μέρος στις μάχες», σημείωσε.

Σύμφωνα με αφγανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρικοί κατήγγειλαν ότι υπέστησαν ιδιαίτερα βάρβαρη συμπεριφορά και υπήρξαν εκτεταμένες ωμότητες κατά την έφοδο στο Μίρζα Ολάνγκ: έκαναν λόγο για αποκεφαλισμούς και θύματα που πετάχτηκαν από έναν γκρεμό. Οι Ταλιμπάν διέψευσαν πως προχώρησαν σε τέτοιου είδους θανατώσεις.

«Δεν τους αποκεφαλίσαμε, αλλά είναι πιθανό να σκοτώθηκαν στις μάχες», είπε ένας οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, αναφερόμενος στους άμαχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων, η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί

Γερμανικός Τύπος: Η Χαμάς θέλει πράγματι κατάπαυση πυρός ή στήνει παγίδα στο Ισραήλ;

Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr