Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλει το ΝΑΤΟ μια χώρα όπως τα Σκόπια που μπορεί να κυλήσει σε εμφύλιο ανά πάσα στιγμή;

Θέλει το ΝΑΤΟ μια χώρα όπως τα Σκόπια που μπορεί να κυλήσει σε εμφύλιο ανά πάσα στιγμή;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το RIA Novosti αναφέρει ότι, σύμφωνα με διπλωματική πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ζήτημα της ονομασίας και η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μπορούν να επιλυθούν μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών, Ιβάν Κονοβαλόφ, η επίλυση του θέματος δεν είναι και τόσο εύκολη.

«Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η χώρα είναι εθνοτικά διαιρεμένη και το πρόβλημα δεν εξέλιπε– πρόσφατα η ‘‘Μακεδονία’’ βρέθηκε κοντά στον εμφύλιο, το ζήτημα δεν διέφυγε της προσοχής της Δύσης και πολιτικοί δυτικών χωρών άρχισαν να φθάνουν στη χώρα ο ένας μετά τον άλλο, επιδιώκοντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

«Το δεύτερο πρόβλημα», συνεχίζει ο αναλυτής, «είναι ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι το όνομα ‘‘Μακεδονία’’, δεν πρέπει να υπάρχει.

»Το ΝΑΤΟ υπέδειξε στους ‘‘Μακεδόνες’’ να τα βρουν με τους ίδιους τους Έλληνες. Μια λύση βρέθηκε, αλλά ποια είναι αυτή; Θα ήταν άλλωστε υποτιμητικό για την εθνική αξιοπρέπεια μιας χώρας, να δεχθεί το όνομα που μια άλλη χώρα της υποδεικνύει, αλλά ακόμη και αν αυτό συμβεί, το πρόβλημα της ένταξης της ‘‘Μακεδονίας’’ στο ΝΑΤΟ δεν θα λυθεί.

»Το ‘‘χαρτί’’ του ΝΑΤΟ θα παίζεται για καιρό, γιατί είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τέτοια ευθύνη για μια χώρα στην οποία ο εμφύλιος μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Ιβάν Κονοβαλόφ στο ραδιόφωνο του Sputnik.

Στον Ιβάν Κονοβαλόφ φαίνεται να “διαφεύγει”, επειδή απουσιάζει από τον συλλογισμό του, ότι δεν είναι η σκοπιανή αλλά η ελληνική εθνική αξιοπρέπεια που έχει πληγεί, επειδή μια άλλη χώρα -νεοσύστατη- όχι μόνο καπηλεύεται ένα ελληνικό εθνικό όνομα αλλά και την ιστορία της Μακεδονίας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής.

Επειδή δηλαδή μια χούφτα Βουλγαρόφωνοι κάτοικοι των Σκοπίων αποφάσισαν ένα πρωί πριν δυόμιση δεκαετίες να αρχίσουν να υποκρίνονται τους “Μακεδόνες” και να διαδίδουν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ισχυριζόμενοι αναληθώς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες αλλά… κάτι άλλο, σημαίνει ότι αυτοί οι κλέφτες και ψεύτες απέκτησαν και εθνική αξιοπρέπεια;

Και με την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων τι γίνεται;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες νίκησαν στις εκλογές

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr