Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ βρήκε μετεκλογικούς συμμάχους τους νεοφιλελεύθερους του Κρίστιαν Λίντνερ

Η Μέρκελ βρήκε μετεκλογικούς συμμάχους τους  νεοφιλελεύθερους του Κρίστιαν Λίντνερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικοί στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – Φιλελεύθερων (FDP) εμφανίστηκαν οι ηγέτες των δύο κομμάτων, Άνγκελα Μέρκελ και Κρίστιαν Λίντνερ.

«Παρατηρώ με χαρά πόσο καλά εργάζεται η κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων (Die Gruenen) υπό την ηγεσία του (χριστιανοδημοκράτη) Αρμιν Λάσετ στο κρατίδιο Σλέσβιχ –Χολστάιν. Γι’ αυτό θα χαιρόμουν αν γίνει και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», είπε η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας «Rheinische Post».

Απάντησε επίσης σε σχετικό ερώτημα πως δεν βλέπει κάποιο λάθος στη συνεργασία CDU – FDP όταν συγκυβέρνησαν από το 2009 έως το 2013.
«Αποφασιστικής σημασίας είναι όμως να δοθούν και οι δύο ψήφοι (σ.σ. στην Γερμανία η ψήφος είναι διπλή, ένας σταυρός για οποιονδήποτε υποψήφιο οποιουδήποτε κόμματος και ένας άλλος για οποιοδήποτε επίσης κόμμα) στο CDU, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν ισχυρότερο», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο κ. Λίντνερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Saarbrücker Zeitung», ανέφερε πως «μπορώ να φανταστώ έναν συνασπισμό με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) σε ομοσπονδιακό επίπεδο κατά το πρότυπο της τοπικής κυβέρνησης CDU – Φιλελευθέρων (FDP) του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα στους τομείς της παιδείας, την ψηφιοποίησης και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Επεσήμανε επίσης ότι η παραίτηση του κόμματός του από την διεκδίκηση «των οικονομικών υπουργείων κατά τις συζητήσεις σχηματισμού ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες το 2009 ήταν λάθος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr