Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες (PKK) βομβαρδίζουν τουρκικό στρατόπεδο μέρα μεσημέρι (βίντεο)

Κούρδοι αντάρτες (PKK) βομβαρδίζουν τουρκικό στρατόπεδο μέρα μεσημέρι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό στρατόπεδο του Ρουμπαρόκ, στον δήμο Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν βάλει στο μάτι οι Κούρδοι και το βομβαρδίζουν.

Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) βομβάρδισαν το στρατόπεδο με όλμους μια φορά στις 5 Αυγούστου και το χτύπησαν ξανά στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στη δεύτερη επίθεση έριξαν συνολικά 24 οβίδες στο στρατόπεδο, χτυπώντας κτίρια και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Κούρδοι αντάρτες βομβάρδισαν το στρατόπεδο στις 14.40 το μεσημέρι, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που απειλεί ότι θα τους επιτεθεί νύχτα.

Οι κουρδικές οβίδες προκάλεσαν πυρκαγιά σε κεντρικό κτίριο του στρατοπέδου, το οποίο και τυλίχτηκε στις φλόγες και παρά τις επί δύο ώρες προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, αυτό κατέρρευσε.

Οι περισσότεροι Τούρκοι στρατιώτες όταν άρχισε ο βομβαρδισμός εγκατέλειψαν τρέχοντας το στρατόπεδό τους, αναζητώντας ασφάλεια στην ύπαιθρο μακριά από τα κουρδικά πυρά.

Δεν έγιναν γνωστές τουρκικές απώλειες από την επίθεση.

Δείτε σε βίντεο τον βομβαρδισμό στις 5 Αυγούστου:

Δείτε και τον βομβαρδισμό στις 10 Σεπτεμβρίου:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Λαζ. Καμπουρίδης: Δεν αποκλείεται ο διαμελισμός της Συρίας – Η Τουρκία τρέμει το Ισραήλ

Ο Κούρδος τουρκεμένος Φιντάν θέλει μοιρασιά των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας με την Τουρκία – Τι λένε ελληνικές διπλωματικές πηγές

Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)

22 επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στη Βόρεια και Ανατ. Συρία τον Νοέμβριο

Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr