Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οπαδοί της Αλ Κάιντα ζητωκραυγάζουν: “Όλοι αγαπάμε τον Ερντογάν” – “Ο Ερντογάν είναι η ανθρωπιά”

Οπαδοί της Αλ Κάιντα ζητωκραυγάζουν: “Όλοι αγαπάμε τον Ερντογάν” – “Ο Ερντογάν είναι η ανθρωπιά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φιλότουρκοι ισλαμιστές και οπαδοί της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την τουρκική εισβολή που ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu “οι άνθρωποι που ζούνε εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης μέσα και γύρω από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας υποδέχτηκαν θερμά τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να υποστηρίξουν την εκεχειρία”.

Το Anadolu μεταδίδει ότι οι κάτοικοι της κωμόπολης Νταράτ Ιζά, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού -βόρεια της Ιντλίμπ-, υποδέχτηκαν τους Τούρκους εισβολείς ζητωκραυγάζοντας υπέρ της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί εδώ -δεν το μεταδίδει το Anadolu- ότι η συγκεκριμένη πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους από την Αλ Κάιντα. Η συριακή Αλ Κάιντα, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, πήρε τον έλεγχο της Νταράτ Ιζά στις 22 Ιουλίου 2017, δηλαδή πριν δυόμιση μήνες, όταν οι ντόπιοι ένοπλοι ισλαμιστές ορκίστηκαν πίστη στην Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Οι ίδιοι που πριν δυόμιση μήνες ορκίστηκαν πίστη στην Αλ Κάιντα, τώρα ζητωκραυγάζουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση.

Οι οπαδοί της Αλ Κάιντα υποδέχτηκαν τον τουρκικό στρατό κρατώντας την τρίχρωμη σημαία (πράσινη, άσπρη, μαύρη), των Σύρων ισλαμιστών στασιαστών και όπως μεταδίδει το Anadolu φώναζαν: “Συρία και Τουρκία είναι φίλοι”, “Όλοι αγαπάμε τον Ερντογάν”.

“Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα αδέλφια μας να αναπτύσσονται εδώ, είναι καλοδεχούμενοι”, δήλωσε ένας ντόπιος κάτοικος στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. “Ο Ερντογάν εκπροσωπεί την ανθρωπιά. Κατάρα στο [κουρδικό] PKK”.

Το Anadolu συνεχίζει την ανταπόκρισή του αναφέροντας ότι πολλοί κάτοικοι της Νταράτ Ιζά συγκεντρώθηκαν μετά την προσευχή της Παρασκευής για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στα τουρκικά στρατεύματα.

“Σας ευχαριστούμε που προστατεύετε τους Σύρους”, φώναζαν. “Καλώς επιστρέψατε στη χώρα σας, γιοι του Μωάμεθ του Πορθητή”.

Προφανώς και αυτά τα συνθήματα δεν εκφράζουν απλώς ευγνωμοσύνη αλλά υποταγή στον νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν. Κάποιοι στη Συρία βιάζονται να γίνουν ξανά υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τα τουρκικά στρατεύματα που εισήλθαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ιντλίμπ φαίνεται ότι καταλαμβάνουν -σε πρώτη φάση- μια ζώνη μεταξύ του κουρδικού θύλακα της Εφρίν και των εδαφών που ελέγχουν οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι εισέβαλε στη Συρία ως μια από τις τρεις “εγγυήτριες δυνάμεις” της ειρήνης στη Συρία. Οι άλλες δύο “εγγυήτριες δυνάμεις” είναι η Ρωσία και το Ιράν.

Η τουρκική εισβολή γίνεται μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερντογάν εισέβαλε στην Ιντλίμπ σε συμφωνία με την Αλ Κάιντα – Δείτε τον πολεμικό χάρτη

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Όπως βλέπετε και στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, το μπλε βέλος με το κόκκινο περίγραμμα δείχνει την περιοχή που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ιντλίμπ το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για μια ζώνη μεταξύ του κουρδικού καντονιού της Εφρίν και της Αλ Κάιντα, η οποία απεικονίζεται με το σκούρο πράσινο χρώμα.

Δείτε σε μεγέθυνση του ίδιου πολεμικού χάρτη που βρίσκεται η πόλη που υποδέχτηκε ως σωτήρες και απελευθερωτές τους Τούρκους:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr