Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ ζήτησε “συγγνώμη” που έκανε σε άσκηση “εχθρικό στόχο” τον Ερντογάν

Το ΝΑΤΟ ζήτησε “συγγνώμη” που έκανε σε άσκηση “εχθρικό στόχο” τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΝΑΤΟ απέλυσε τον στρατιωτικό αξιωματούχο που χρησιμοποίησε εικόνες του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε «χάρτη εχθρών» κατά τη διάρκεια ασκήσεως στη Νορβηγία, όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV στις 17 Νοεμβρίου, επικαλούμενος το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είχε αποσύρει 40 στρατιώτες από στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, αφού ο ιδρυτής της χώρας και ο ίδιος απεικονίστηκαν ως “εχθροί”.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε με τη σειρά του συγγνώμη από την Τουρκία έπειτα από το «περιστατικό» που σημειώθηκε στη διάρκεια άσκησης της Ατλαντικής συμμαχίας στη Νορβηγία.

«Ζητώ συγγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ σε γραπτή δήλωσή του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απέσυρε τους Τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν σε άσκηση στη Νορβηγία και βασίζεται σε προσομοιώσεις σε υπολογιστή, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάσθηκε σ’ αυτήν ως «εχθρός».

Οι δηλώσεις του Ερντογάν είχαν ως εξής:

«Χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών.

»Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο.

»Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για την ΕΕ, ήταν καθ’ οδόν προς Καναδά.

»Με κάλεσαν. Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν.

»Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας.

»Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιοι σύμμαχοι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr