Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτοπονηριές Ερντογάν: Άλλα του είπε ο Τραμπ για τους Κούρδους και άλλα ανακοίνωσε

Κουτοπονηριές Ερντογάν: Άλλα του είπε ο Τραμπ για τους Κούρδους και άλλα ανακοίνωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κουτοπονηριές Ερντογάν. Άλλα του είπε ο Τραμπ για τους Κούρδους στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή και άλλα ανακοίνωσε ο σουλτάνος.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ανακοίνωσε επισήμως ότι:

Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να πολεμήσουν μαζί όλες «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», περιλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, ανακοίνωσε χθες η τουρκική προεδρία.

«Οι δύο ηγέτες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, συμφώνησαν να πολεμήσουν από κοινού όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, το PKK και το FETO» τονίζεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής αυτής επικοινωνίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας και ο Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις για τη Συρία, τις διμερείς σχέσεις και τη Σύνοδο στο Σότσι της Ρωσίας, επισήμανε το γραφείο του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, όμως, δεν γίνεται λόγος ούτε για το PKK, ούτε για το YPG, ούτε για τον Γκιουλέν, απλά αναφέρεται η αναπροσαρμογή στη στρατιωτική στήριξη που παρέχεται στους συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία. Και βέβαια τονίζεται ότι η Τουρκία θα αγοράσει όπλα από τις ΗΠΑ!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

Για τη Συρία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της εφαρμογής της απόφασης 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υποστήριξαν τη Διαδικασία της Γενεύης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνική επίλυση του εμφυλίου πολέμου στη χώρα αυτή.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισαν την ανάγκη να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση, να δοθεί η δυνατότητα στους εκτοπισμένους Σύρους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα μιας ενοποιημένης Συρίας χωρίς ξένες παρεμβάσεις και ασφαλείς παράδεισους τρομοκρατών.

Παραμένοντας συνεπής με την πολιτική μας, ο Πρόεδρος Τράμπ ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο Ερντογάν για τις αναμενόμενες προσαρμογές στη στρατιωτική στήριξη που παρέχεται στους συμμάχους μας στη Συρία, καθώς η μάχη της Ράκα έχει ολοκληρωθεί και καθώς προχωρούμε σε μια φάση σταθεροποίησης για να διασφαλίσουμε ότι το ISIS δεν θα επιστρέψει ξανά.

Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Οι ιρακινές Αρχές εκτέλεσαν 11 μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Νετανιάχου: Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Ράφα μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr