Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέντευξη του Ερντογάν στο «ΒΗΜΑ» προκαλεί σύγχυση στο εάν έχει «μπέσα» ή όχι

Συνέντευξη του Ερντογάν στο «ΒΗΜΑ» προκαλεί σύγχυση στο εάν έχει «μπέσα» ή όχι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λοιπόν, αφού ήρθε στην Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα έκανε πίσω στα περισσότερα προκλητικά που δήλωνε με συνέντευξή του μια ημέρα πριν στον ΣΚΑΪ, σε άλλη συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτή την Κυριακή στο «Βήμα» πάλι τα μπερδεύει.

Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε έδωσε τη συνέντευξη αυτή στο «Βήμα». Πριν ή μετά τις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διότι εάν η συνέντευξη δόθηκε πριν τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι αυτονόητο ότι σε πολλά είναι άκυρη και το «Βήμα» όφειλε να την επικαιροποιήσει. Εάν η συνέντευξη δόθηκε μετά, τότε όντως υπάρχει θέμα.

Μάλιστα, εάν η συνέντευξη δόθηκε πριν τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και το «Βήμα» τη δημοσιεύει εκ των υστέρων και ως έχει, μετά τα όσα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες από τους δύο ηγέτες, τότε βεβαίως υπάρχει θέμα και με τη σοβαρότητα που έχει ή δεν έχει το «Βήμα» ως προς τόσο σημαντικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος αν και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεσμεύεται από τη Λωζάνη και τη σέβεται, ωστόσο εντοπίζει «λανθασμένη εφαρμογή» της στη μειονότητα της Θράκης.

«Η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δεν είναι το μοναδικό ζήτημα για την Τουρκία στο Αιγαίο», αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο κ. Ερντογάν.

Εμφανίζεται παράλληλα ανοικτός σε διάλογο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η Αγκυρα εντοπίζει δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές στον τρόπο με τον οποίο η Αθήνα μεταχειρίζεται τη μειονότητα στη Δυτική Θράκη», την οποία μάλιστα ο ίδιος δύο φορές χαρακτηρίζει «τουρκική».

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει την απαίτηση η μειονότητα να έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστούν τόσο η «εθνική της ταυτότητα», όσο και «τα δικαιώματά της στην εκπαίδευση και στις θρησκευτικές ελευθερίες».

Επιθετικός είναι ο τόνος του Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, καθώς σημειώνει ότι οι Ελληνοκύπριοι «εξακολουθούν ακόμα να βλέπουν την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί», συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι «ένα όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ».

Ο πρώτος πολίτης της Τουρκίας ξεκαθαρίζει τέλος ότι η Άγκυρα, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ως στόχο την πλήρη ένταξη και όχι μια κάποιου είδους «ειδική σχέση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr