Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νταβούτογλου στην Ουκρανία – Ο Βενιζέλος (στον κόσμο του) βρίζει τη Δούρου

Ο Νταβούτογλου στην Ουκρανία – Ο Βενιζέλος (στον κόσμο του) βρίζει τη Δούρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να καταλάβετε τις διαφορές στην εξωτερική πολιτική μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και γιατί έχουμε “σηκώσει ψηλά” την αφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία.

Στην Ουκρανία, στη χερσόνησο της Κριμαίας, υπάρχει μειονότητα Τατάρων, μιας τουρκικής φυλής, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης έχουν ταχθεί υπέρ των “ευρωπαϊστών” και οι ηγέτες τους έχουν ανοιχτά εκφραστεί με ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Δείτε εδώ τους ηγέτες των Τατάρων να χαιρετάνε ναζιστικά: Τάταροι (Τούρκοι) νεοναζί (δηλ. ισλαμοφασίστες) στο πλευρό των ναζί της Ουκρανίας

Οι Τούρκοι – Τάταροι της Κριμαίας μισούν τους Ρώσους και τους Έλληνες και έχουν συμμαχήσει με τους Ουκρανούς ναζί. Συμμετέχουν ενεργά σε διαδηλώσεις και συμπλοκές ενώ έχουν γραφτεί και δημοσιεύματα ότι ισλαμιστές εξτρεμιστές από τη Συρία είχαν εμπλοκή στα επεισόδια του Κιέβου.

Έγκυροι αναλυτές έχουν ήδη εκτιμήσει ότι οι παραδοσιακές από τους παγκοσμίους πολέμους του 20ου αιώνα συμμαχίες μεταξύ Γερμανών, Ουκρανών και Τούρκων έχουν αναθερμανθεί.

Μάλιστα, εχθές δημοσιεύσαμε και προκλητικό άρθρο της εφημερίδας Χουριέτ, στο οποίο αρθρογράφος της διεκδίκησε την ένωση της Κριμαίας με την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της Χερσονήσου είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ρωσόφωνος και ορθόδοξος (Ρώσοι και Έλληνες δηλαδή).

Αυτά που σας παραθέσαμε είναι το ρεπορτάζ και οι χρωματισμένες προτάσεις οδηγούν, εάν πατήσετε επάνω, στα σχετικά άρθρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, ο περιβόητος Αχμέτ Νταβούτογλου, ο άνθρωπος που επιθυμεί να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δήλωσε την Πέμπτη ότι “η Άγκυρα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας” (από που ως που η Άγκυρα έχει λόγο;), υπογράμμισε ότι Τουρκία και Ουκρανία συνεργάζονται σε πολλούς τομείς και έφτασε στο θέμα του:

“Η Κριμέα είναι επίσης σημαντική για την Τουρκία επειδή η τουρκική μειονότητα, οι Τάταροι, ζουν στη χερσόνησο”!.

Κατευθείαν στο “ψητό” ο κ. Νταβούτογλου. Χωρίς να έχει απειληθεί η τουρκική μειονότητα από κανέναν, εξάλλου επαναλαμβάνουμε έχουν ανοιχτά εκδηλωθεί ως σύμμαχοι των Ουκρανών ναζί και ναζιστές οι ίδιοι, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αμέσως τους έβαλε στο επίκεντρο και μάλιστα υπογραμμίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η Κριμαία είναι σημαντική για την Τουρκία.

Και κατέληξε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Βενιζέλος αντί να βρίζει και να συκοφαντεί όσους του λένε να ασχοληθεί με την ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία, 150.000 άνθρωποι υπενθυμίζουμε, που με αποδείξεις και επώνυμες καταγγελίες δέχονται επιθέσεις και εκφοβισμούς από Ουκρανούς ναζί, ας μιμηθεί τουλάχιστον τον κ. Νταβούτογλου.

Γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικότερο θέμα για τον κ. Βενιζέλο η πολιτική του διάσωση, γι’ αυτό εξάλλου αντί να ασχολείται με την εξωτερική πολιτική έκανε ραντεβού στο υπουργείο Εξωτερικών με τους “58”, επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι ο άνθρωπος είναι εντελώς άσχετος από διπλωματία και δεν έχει ιδέα από εξωτερική πολιτική, αλλά οφείλει να γνωρίζει ότι η καρέκλα του Υπουργού Εξωτερικών είναι για να υπηρετεί το έθνος και όχι για να ικανοποιεί την προσωπική του ματαιοδοξία.

Δυστυχώς έτυχε στην πατρίδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας να έχουμε Υπουργό Εξωτερικών έναν άνθρωπο που οι προτεραιότητές του είναι πώς να σώσει ό,τι έχει απομείνει από το κόμμα του. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να τον αντικαταστήσει άμεσα κι ας τον κρατήσει μόνο αντιπρόεδρο. Έτσι κι αλλιώς διακοσμητικός είναι…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr