Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Χουριέτ” διεκδικεί να προσαρτήσει την Κριμαία στην Τουρκία!

Προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Χουριέτ” διεκδικεί να προσαρτήσει την Κριμαία στην Τουρκία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα στο ευρύτερο γεωπολιτικό αλαλούμ που έχει προκύψει με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία, βγήκαν και οι Τούρκοι να θέλουν να προσαρτήσουν την… Κριμαία.

Και όταν λέμε οι Τούρκοι, όχι ακόμα το επίσημο κράτος, αλλά η γνωστή εφημερίδα “Χουριέτ” (τη θυμάστε από την κρίση στα Ίμια που είχε στείλει τους “δημοσιογράφους” της να υψώσουν τουρκική σημαία στο νησί κι έτσι ξεκίνησαν όλα), βγήκε η “Χουριέτ”, λοιπόν, και δια χειρός του αρθρογράφου της Νερντούν Καντζιόγλου “ανακοίνωσε” ότι “σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!”.

Βεβαίως, αυτή την ώρα η Τουρκία συγκλονίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, λόγω των σκανδάλων Ερντογάν, οπότε τι καλύτερο, για να εκτονωθεί το εσωτερικό μέτωπο να αρχίσουμε να “εξάγουμε” κρίση, σκέφτηκαν προφανώς εκεί στη Χουριέτ και αυτή η τακτική, δηλαδή η “εξαγωγή της κρίσης”, είναι πάγια αποσυμπίεση της τουρκικής χύτρας όταν είναι έτοιμη να εκραγεί.

Βεβαίως, αυτά που γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος δεν είναι και εντελώς στον αέρα, εάν σκεφθεί κανείς ότι σήμερα, Τετάρτη, οι Τάταροι της Κριμαίας (τουρκικό φύλο που αποτελεί μια ελάχιστη μειοψηφία στη χερσόνησο), έκαναν διαδηλώσεις υπέρ της παραμονής της Κριμαίας στην Ουκρανία, ενώ από την αρχή της κρίσης οι Τάταροι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ναζιστικής “κυβέρνησης” και της “ευρωπαϊκής” πορείας της χώρας.

Για να επιστρέψουμε στον Τούρκο αρθρογράφο, συνεχίζει τονίζοντας ότι “η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη όπως το 1944, για να παρακολουθεί απαθής τον Στάλιν να εκτοπίζει τους Τούρκους από την Κριμαία. Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Σήμερα η Ρωσία δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

Για την τεκμηρίωση της πρόκλησης, ο αρθρογράφος ανατρέχει στην συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, σύμφωνα με την οποία εάν η Κριμαία επιχειρήσει να διεκδικήσει αυτονομία, η Τουρκία δικαιούται να εγείρει εδαφικές αξιώσεις!

“Την ίδια δυνατότητα είχε η Τουρκία το 1991 αλλά ο τότε πρόεδρος, Τουργκούτ Οζάλ αντάλλαξε τις όποιες διεκδικήσεις με την διασφάλιση των δικαιωμάτων για την Ταταρική μειονότητα”.

Και ο αρθρογράφος κλείνει με ευθεία πολεμική απειλή: “Εάν ο Ρώσικος στρατός που κατάφερε με δυσκολία να επιβληθεί στην Γεωργία το 2008 νιώθει έτοιμος να προκαλέσει έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ (!!!), ας έχει κατα νου πως σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου όλοι είναι “υστερικοί για την παγκόσμια ειρήνη” ο τουρκικός λαός είναι πανέτοιμος για οποιαδήποτε χρήση στρατιωτικής βίας”!

Βεβαίως, το πόσο ισχυρός είναι ο τουρκικός στρατός που δεν μπορεί εδώ και 30 χρόνια να καταπνίξει το κουρδικό αντάρτικο είναι μια άλλη κουβέντα, αφήνουμε τους Τούρκους να ζουν το νεοοθωμανικό τους μύθο μέχρι να έρθει η σειρά τους για την επόμενη διχοτόμηση στην περιοχή…

Λεζάντα: Τάταρος διαδηλωτής υπέρ της “ευρωπαϊκής πορείας” της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr