ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,


















































Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
Απόφαση «α λα Τραμπ» του Μακρόν: Στην άκρα αριστερά η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια νέα δύναμη Κούρδων Πεσμεργκά του Ιράκ αναμένεται να αντικαταστήσει τους Πεσμεργκά που μάχονται τον τελευταίο μήνα στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Οι Πεσμεργκά υπερασπίζονται την πολιορκημένη πόλη μαζί με τις δυνάμεις του YPG/YPJ των Κούρδων της Συρίας.
Την Πέμπτη 150 Κούρδοι Πεσμεργκά θα πάνε στην Κομπάνι για να αντικαταστήσουν τους συμπολεμιστές τους, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην Ερμπίλ, είπε πηγή της κουρδικής κυβέρνησης του Ιράκ στο Basnews.
“Θα πάρουν μαζί τους βαρύ και μεσαίο οπλισμό”, είπε η ίδια πηγή.
Αυτή είναι η τρίτη δύναμη Πεσμεργκά που θα αναπτυχθεί στην Κομπάνι. Οι πρώτοι 150 Πεσμεργκά εισήλθαν στην Κομπάνι τον Οκτώβριο και αντικαταστάθηκαν από δεύτερη φουρνιά Πεσμεργκά τον προηγούμενο μήνα.
Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ και οι Κούρδοι YPG/YPJ της Συρίας υπερασπίζονται την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προσπαθεί να την καταλάβει από τις 15 Σεπτεμβρίου. Οι Κούρδοι πολιορκημένοι έχουν την υποστήριξη αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ.























































