ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε ότι η γαλλική εταιρεία Τotal εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, διότι από τις σεισμογραφικές έρευνες στα τεμάχια 10 και 11 δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο.
«Η εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν έβρισκε στόχους για να προχωρήσει σε γεώτρηση», δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός, σχολιάζοντας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος». Είπε, επίσης, ότι είναι από τότε που η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση.
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό πως η περιοχή ήταν δύσκολη γεωλογικά, ενώ, όπως τόνισε, δεν βοηθά και η συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Σημείωσε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της εταιρείας φαίνεται, είπε, να είναι καθαρά οικονομική, καθώς με την αποχώρηση της θα καταβάλει μεν αποζημιώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά θα αποφύγει το ρίσκο μίας πολυδάπανης γεώτρησης.
Πάντως, πρόκειται για μία εξέλιξη, που οδηγεί σε νέες ανατροπές σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά και τα πρώτα απογοητευτικά αποτελέσματα των ερευνών της εταιρείας ΕΝΙ στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου 9 της κυπριακής ΑΟΖ.























































