ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι αντάρτες δεν θέλουν εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

Οι Ρώσοι αντάρτες δεν θέλουν εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Ρωσία, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Δεν επιθυμούν καμία εκεχειρία με το Κίεβο οι Ρώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες των ρωσόφωνων αυτονομιστών την Παρασκευή, οι αντάρτες έχουν περάσει στην αντεπίθεση και δεν θέλουν άλλες συνομιλίες με το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο τόνισε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν ώστε να απωθήσουν τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις έξω από την επαρχία του Ντονέτσκ.

Η πόλη του Ντονέτσκ βρίσκεται εδώ και μήνες υπό τον έλεγχο των Ρώσων αυτονομιστών και έχει ανακηρυχτεί πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας, όπως αποκαλούν την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που κατοικείται από συμπαγείς πληθυσμούς με ρωσική εθνική συνείδηση.

«Η πλευρά μας δεν πρόκειται να κάνει καμία προσπάθεια για ειρηνευτικές συνομιλίες από εδώ και πέρα», σημείωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία εξέδωσαν εξάλλου κοινό κάλεσμα για λήξη των εχθροπραξιών.

Την Πέμπτη, ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από τον βασικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, το οποίο έχει γίνει βασικό θέατρο μαχών τους τελευταίους μήνες.

Η κυβέρνηση του Κιέβου σημειώνει ότι διατηρεί τον έλεγχο άλλων τμημάτων του αεροδρομίου.

Η Ουκρανία και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει στείλει τακτικό στρατό να πολεμήσει δίπλα στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες, μαζί με βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης.

Η Ρωσία κάνει λόγο απλώς για «Ρώσους εθελοντές», οι οποίοι ενισχύουν τους αποσχιστές από αλληλεγγύη.

Ο κ. Ζαχαρτσένκο τόνισε ότι οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν επίθεση σε τρία μέτωπα ταυτοχρόνως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ για τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία

Θαλαμηγός Ρώσου δισεκατομμυριούχου πέρασε τα Στενά του Ορμούζ με την άδεια Ιράν και ΗΠΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Εξετάζουμε το αίτημα του Τραμπ για διαπραγματεύσεις – Συναντήθηκε με τον Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr