ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκινά σύντομα η πολιορκία της Μοσούλης – Έτοιμοι 16.000 Ιρακινοί εθελοντές

Ξεκινά σύντομα η πολιορκία της Μοσούλης – Έτοιμοι 16.000 Ιρακινοί εθελοντές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης και της επαρχίας της Νινευή, Αθίλ Νουγιάιφι, αποκάλυψε ότι 16.000 Ιρακινοί εθελοντές ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους εκπαίδευση και αναμένουν την εντολή για να ξεκινήσουν την πολιορκία της Μοσούλης που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος από τον Ιούνιο του 2014.

Ο Νουγιάιφι είπε ότι οι νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύτηκαν στη χρήση βαρέων και ελαφρών όπλων, όπως και στις οδομαχίες.

Οι εθελοντές εκπαιδεύτηκαν από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους στο βόρειο Ιράκ.

Ο κυβερνήτης θεωρεί ότι η επιτυχία της επιχείρισης θα κριθεί από τη σωστή συνεργασία μεταξύ Κούρδων Πεσμεργκά και ιρακινού στρατού.

Ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκπαιδεύονται ακόμα 8.000 εθελοντές στα βόρεια της Μοσούλης.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η πολιορκία της Μοσούλης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Άνοιξη, δηλαδή οι ημέρες πλησιάζουν.

Η Μοσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 δίχως καμία αντίσταση. Οι 30.000 ένοπλοι Ιρακινοί που την υπερασπίζονταν το έβαλαν στα πόδια μπροστά σε μια δύναμη μερικών εκατοντάδων τζιχαντιστών. Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Στρατηγική καθυστέρησης από τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα – Βλέπει πολιτικό αδιέξοδο του Νετανιάχου λόγω εκλογών

Εταιρεία των Εμιράτων (ΗΑΕ) σχεδιάζει νέους σταθμούς ηλιακής ενέργειας 50 MW στο Κουρδιστάν

Συμφωνία Ιράκ, Τουρκίας και Κουρδιστάν για τη διασφάλιση των εξαγωγών πετρελαίου προς το Τσεϊχάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr