ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάνης Βαρουφάκης, Γκίκας Χαρδούβελης, Δανειακή Σύμβαση, Υπουργείο Οικονομικών,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολιτικό σεισμό προκαλεί η αποκάλυψη του Γιάνη Βαρουφάκη από το βήμα της Βουλής. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στο υπουργείο δεν υπάρχουν ούτε οι δανειακές συμβάσεις ούτε το αίτημα για δίμηνη παράταση του μνημονίου που ζήτησε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το αίτημα για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου το έχει πάρει ο τ. υπουργός Γκίκας Χαρδούβελης, καθώς ήταν στο προσωπικό του πρωτόκολλο.
Το συγκεκριμένο αντίγραφο δεν υπάρχει, μάλλον ο κ. Χαρδούβελης το πήρε μαζί του, είπε ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που του έδωσαν οι υπηρεσίες του υπουργείου, ο υπουργός έχει δικαίωμα να παίρνει μαζί του ό,τι εντάσσεται στο προσωπικό του εμπιστευτικό.
«Αυτή είναι μια πράξη που δεν συνάδει με ένα ευνομούμενο κράτος, αυτό είναι μια γενική κακοπάθεια του ελληνικού κράτους», σχολίασε ο Γ. Βαρουφάκης.
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ζήτησε την αρχική και την μετέπειτα δανειακή σύμβαση της χώρας με το ΔΝΤ, αλλά ούτε αυτή βρέθηκε στο υπουργείο. «Τελικά αναγκάστηκα να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ για το πάρω», είπε.
«Πρόκειται περί αμέλειας που ενέχει και ποινική χροιά», εκτίμησε ο Ν. Μαυραγάνης, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «δεν θα έπρεπε κανένας υπουργός να στερεί από το υπουργείο του και το δημόσιο τέτοιου είδους έγγραφα. Θα πρέπει να νομοθετήσουμε και ελπίζω να μην διαφωνήσει κανένα πολιτικό κόμμα σε αυτό».























































