ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κρατικός Προϋπολογισμός, Πρωτογενές Πλεόνασμα, Υπουργείο Οικονομικών, Υστέρηση Εσόδων,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,238 δισ. ευρώ το οποίο υπολείπεται κατά 173 εκατ. ευρώ του στόχου που είχε τεθεί, εμφάνισε ο προϋπολογισμός στο πρώτο δίμηνο του 2015.
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο σκέλος των εσόδων καθώς η υστέρηση στους φόρους –έναντι των στόχων- έφτασε τελικά στα 967 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Φεβρουάριο 2015, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 194 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ.
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 1.238 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.063 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.411 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7.790 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0% έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.293 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.173 εκατ. ευρώ ή 13,9 % έναντι του στόχου.
Το σύνολο των φορολογικών εσόδων ανήλθε στα 6.536 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 972 εκατ. ευρώ ή κατά 13,0% έναντι του στόχου.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 7.984 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 843 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (8.827 εκατ. ευρώ).























































