Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλαβάνη: Έρχεται το «καταθεσιολόγιο» για τον έλεγχο των πλουσίων

Βαλαβάνη: Έρχεται το «καταθεσιολόγιο» για τον έλεγχο των πλουσίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την δημιουργία ηλεκτρονικού «καταθεσιολογίου» για να ελεγχθούν και μάλιστα σε βάθος 15ετιας οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλουσίων, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή» η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι με τον έλεγχο των καταθέσεων θα δοθεί η δυνατότητα άμεσου ελέγχου της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας.

Το καταθεσιολόγιο «θα διευκολύνει σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δυνατότητες “εθελοντικής δήλωσης”, χωρίς ποινικές συνέπειες, χρήματος από φοροδιαφυγή – και όχι από μίζες ή άλλες εγκληματικές δραστριότητες- που υπάρχει ή πέρασε από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και εξωτερικό» συμπλήρωσε η κ. Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός, ανέφερε ακόμη ότι:

-Θα προωθηθεί το σύστημα πληρωμής μέσω πιστωτικών καρτών στο οποίο θα «μπορούν να διασυνδεθούν επίσης γιατροί και δικηγόροι».

-Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα νομοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα εισοδήματα του 2015.

-Δεν θα αυξηθούν οι φόροι σε ποτά και τσιγάρα αδού είναι ήδη υψηλοί.

Τέλος, η κ. Βαλαβάνη επέμεινε στην θλεση της για αύξηση του ΦΠΑ σε πλούσια νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη , υποστηρίζοντας ότι έχουν ξεπεραστεί οι λόγοι για τον μειωμένο συντελεστή.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί σκέψεις για ευθυγράμμιση αυτών των δύο νησιών με το καθεστώς ΦΠΑ της επικρατείας προκαλεί τις διαμαρτυρίες π.χ . του δημάρχου Λέσβου. Από αλληλεγγύη;» διερωτήθηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας για ναυάγιο στη Χίο: Καμία συγκάλυψη – Η κυβέρνηση ειδικεύεται στις πολιτικές συσκότισης

Χίος: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετανάστες – Τραυματίες 2 λιμενικοί μετά από συμπλοκή με σκάφος διακινητών

Χίος: Πληροφορίες για 4 νεκρούς μετά από συμπλοκή του Λιμενικού με σκάφος διακινητών

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 23,5% η ΝΔ – Απογοήτευση, οργή και ανασφάλεια για το 90% της κοινωνίας

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια – Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr