ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίσιμο 15νθήμερο για την επβίωση της ελληνικής οικονομίας

Κρίσιμο 15νθήμερο για την επβίωση της ελληνικής οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμο είναι το επόμενο 15νθημερο καθώς καλείται να βρει χρήματα για μισθούς, συντάξεις, αλλά και να πληρώσει το ΔΝΤ, τόκους και έντοκα γραμμάτια.

Κρίσιμη μέρα για τη ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου η 8η Απριλίου, καθώς πρέπει να εκδώσει γραμμάτια.

Μετά την εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τις ελληνικές, να μην αυξήσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά έντοκα γραμμάτια, το οικονομικό επιτελείο ψάχνει λύσεις για την εξεύρεση σχεδόν 700 εκατ. ευρώ για τη συγκεκριμένη έκδοση, τα οποία όμως δεν είναι διασφαλισμένα.

Το Υπουργείο Οικονομικών προχωράει στη δημοπράτηση έντοκων γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό το μισό κατέχουν ξένοι επενδυτές, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα αγοράσουν εκ νέου ελληνικούς τίτλους, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται κενό περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Εκτός της 8ης Απριλίου, οι επόμενες δύο κρίσιμες ημερομηνίες είναι η 9η Απριλίου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 450 εκατ. ευρώ και η 15η Απριλίου, οπότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμα μία έκδοση έντοκων γραμματίων , για την άντληση 1 δισ. ευρώ και την αναχρηματοδότηση αντίστοιχου ύψους λήξης στις 17 του ίδιου μήνα.

Οι τόκοι που πρέπει να καταβληθούν τον Απρίλιο ανέρχονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει η ανελαστική δαπάνη για καταβολή μισθών και συντάξεων που ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απολογία 89χρονου «πιστολέρο»: «Ήθελα να κάνω ντόρο, αν ήθελα να σκοτώσω θα το είχα κάνει»

89χρονος άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο γιατί δεν του έδιναν σύνταξη – Συνελήφθη στην Πάτρα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου, ποιοι παίρνουν επιδόματα

ΔΝΤ: Η λήξη του πολέμου στο Ιράν δεν αρκεί για να αναστρέψει την ακρίβεια και την οικονομική επιβράδυνση

ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στο 1,8% το 2026

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr