Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Barclays: Η Ελλάδα θα πληρώσει το ΔΝΤ αλλά όχι την ΕΚΤ

Barclays: Η Ελλάδα θα πληρώσει το ΔΝΤ αλλά όχι την ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αποφύγει τη στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ, αλλά αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι εάν θα καταφέρει να αποπληρώσει την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

“Πιστεύουμε ότι η αποπληρωμή της συνολικής δόσης του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο θα είναι δύσκολη. Η αποπληρωμή των 3,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου όμως εμφανίζεται ακόμα πιο απίθανη” υποστηρίζει ο Michael Gapen, οικονομολόγος της Barclays.

“Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα θα βυθιστεί σε μια κατάσταση όπου η στάση πληρωμών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα ήταν σχεδόν μόνιμα, μια κατάσταση που μοιάζει αρκετά με εκείνη που θα συνόδευε μια έξοδο από το ευρώ” προσθέτει ο Gapen.

Η επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ τους.

“Η αντιπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ελλήνων προς την λιτότητα είναι ένα βασικό ‘αγκάθι’ και σηματοδοτεί ότι μια γρήγορη επίλυση του ελληνικού ζητήματος δεν είναι πιθανή αν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρήσει στις πιέσεις” τονίζει ο Ben May, οικονομολόγος στην Oxford Economics.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΑΕ: Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

Το Ιράν θα στοχοποιήσει αμερικανοϊσραηλινά οικονομικά και τραπεζικά συμφέροντα στην περιοχή

Bank of America: Πρόωρη η αισιοδοξία στις αγορές – Προσοχή στη στρατηγική «καμένης γης» του Ιράν

Ουκρανία: Δάνειο 8,1 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Γιάννη Στουρνάρα! Τρομερές αποκαλύψεις για το μνημονιακό μαύρο θέατρο της προπαγάνδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr