Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα σεβαστώ το “ναι” στο δημοψήφισμα , αλλά… θα φύγω!

Τσίπρας: Θα σεβαστώ το “ναι” στο  δημοψήφισμα , αλλά… θα φύγω!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημοψήφισμα,

Όποια απόφαση προκύψει στο δημοψήφισμα θα γίνει αποδεκτή και θα εφαρμοστεί, από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι στην περίπτωση του “ναι” θα φύγει.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ερωτηθείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα, μετά το δημοψήφισμα, είπε ότι θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες, ώστε η απόφαση των ψηφοφόρων να γίνει νόμος του κράτους.

Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον μετά από ένα ενδεχόμενο “ναι” στο δημοψήφισμα, δήλωσε ότι δεν είναι «πρωθυπουργός παντός καιρού», δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων του.

Μάλιστα λίγο αργότερα δήλωσε ότι αν ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό ταπεινωμένο, δεν θα είναι αυτός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους εταίρους ότι υπέβαλαν στην Ελλάδα πρόταση-τελεσίγραφο, επί της οποίας ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει.

«Με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να απορρίψει “με όλη τη δύναμη της ψυχής του” την πρόταση των δανειστών, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμη.

“Θα επιβιώσουμε, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε ζωντανοί και θα επιλέξουμε κυρίαρχα ποιο θα είναι το μέλλον μας”, τόνισε , με αφορμή την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν θα υπάρξει παράταση του προγράμματος μετά από αύριο το βράδυ.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το κυρίαρχο στοιχείο στις εξελίξεις είναι ότι θα βάλει τη σφραγίδα του ο ελληνικός λαός.

«Μεθαύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή, οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε, τόνισε και εξήγησε ότι οι τράπεζες έκλεισαν γιατί αποφάσισαν κάποιοι να μην δώσουν παράταση, θέλοντας να αποτρέψουν τον ελληνικό λαό από το να αποφασίσει.

Σημείωσε ότι “θα αντιμετωπίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τους εκβιασμούς και τις απειλές”. Είπε ότι στην επικοινωνία που είχε προχθές με Μέρκελ-Ολάντ όπου του απάντησαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος, τους απάντησε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα και θα πάνε στην κάλπη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γκάμπριελ ότι αν βγει “όχι” στο δημοψήφισμα, “ξεχάστε το ευρώ”, επισήμανε ότι η ‘Α. Μέρκελ μίλησε για συνέχιση της διαπραγμάτευσης μετά το δημοψήφισμα, και σχολίασε ότι και οι εταίροι είναι αμήχανοι.

Σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποτελέσει το δημοψήφισμα τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με πιο ισχυρά όπλα και πως από εκεί και πέρα παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για μια πιο ήπια προσαρμογή με τα βάρη να πηγαίνουν σε αυτούς που αντέχουν να τα σηκώσουν και με μια βιώσιμη λύση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα και σε «Ψηφιακή Αποικία»

Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» – Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να νικήσει τον Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας: Ενώ ο λαός «φοβάται» να πάει βενζινάδικο ή σούπερ-μάρκετ η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μοιράζει το δημόσιο χρήμα σε “δικούς της” ανθρώπους»

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...