ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 46 νεκροί στη Μιανμάρ – Αποκόπηκαν περιοχές

Πάνω από 46 νεκροί στη Μιανμάρ – Αποκόπηκαν περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες στη Μιανμάρ και πάνω 200.000 κάτοικοι να ζουν τον απόλυτο εφιάλτη καθώς πολλές ζώνες έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την απότομη άνοδο της στάθμης του νερού προκαλώντας πολλές κατολισθήσεις η οποίες «κατάπιαν» κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, δρόμους αλλά και γέφυρες.

«Δεν μας είχαν προειδοποιήσει, νομίζαμε επομένως ότι ήταν οι συνηθισμένες βροχές αυτήν την εποχή» ανέφερε η Άγε Σου Μιάτ, που κατοικεί στην Σαγκένγκ στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Σε μερικές ώρες ολόκληρο το σπίτι μου είχε βυθιστεί στο νερό. Ο σύζυγός μου αναγκάστηκε να ανέβει στην σκεπή του σπιτιού, καθώς δεν μπορούσε να βγει» πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 700 σπίτια καταστράφηκαν στο κρατίδιο του Τσιν, ενώ 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο σε καταυλισμούς, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα New Light of Myanmar.

Ο πρόεδρος της χώρας δεσμεύτηκε πως οι αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Μεγάλη καταστροφή προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και στο γειτονικό κρατίδιο Ραχίν, στο οποίο έχουν ήδη βρει καταφύγιο 140.000 εκτοπισμένοι, κυρίως μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, οι οποίοι ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Σε μερικές εκατοντάδες αναμένεται να φτάσει ο από΄λογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες, μόνο στο κρατίδιο Ραχίν, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ θα χρειαστούν πολλές μέρες μέχρι να καταγραφεί το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντ. Σαμαράς: «Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να ταΐσει, δήθεν, τον κόσμο με “πίτσες” και “χωριάτικα”, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει…»

Μητσοτάκης στο ΣΑ του ΟΗΕ: Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να παρεμποδίσει στρατηγικά έργα συνδεσιμότητας

«Άκυρο και ανυπόστατο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Κοινή δήλωση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ

Ο Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε κατηγορηματικά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία

«Άκυρο και ανυπόστατο»: Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό ψευδομνημόνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr