ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις επάλξεις ξανά η Βουλή – Ορκωμοσία νέων βουλευτών το πρωί του Σαββάτου

Στις επάλξεις ξανά η Βουλή – Ορκωμοσία νέων βουλευτών το πρωί του Σαββάτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ορκωμοσία,

Ανοίγει και πάλι η Βουλή, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Από αύριο Σάββατο πιάνει πάλι δουλειά, καθώς συγκαλείται εκ νέου για πρώτη φορά με την νέα σύνθεση της.

Ετσι, παράλληλα κηρύσσεται η έναρξη της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α’ Σύνοδος). Σύμφωνα με την ειδική Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας, στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα ορκιστούν οι βουλευτές και την Κυριακή, στις 4 Οκτωβρίου, στις 11:00 επίσης το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον νέο της Πρόεδρο. Του Σώματος θα προεδρεύσει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπροέδρους της προηγούμενης Βουλής.

Το Σάββατο θα γίνει ο ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων βουλευτών όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή θα γίνει η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή αρχικά του Προέδρου (αναμένεται να πλειοψηφήσει ο Νίκος Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ) που θα διαδεχθεί την Ζωή Κωνσταντόπουλου και στη συνέχεια των άλλων μελών του προεδρείου. Από τη ΝΔ, θέση αντιπροέδρου αναμένεται να διεκδικήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αβραμόπουλος: Στη Βουλή το αίτημα για την άρση ασυλίας του- Τα τρία αδικήματα που τον βαραίνουν

ΕΛ.Α.Σ: «Θεσμικό φιάσκο» με ευθύνη Μητσοτάκη η «μαζική αποχή» ανώτατων δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Πηγές ΕΛ.Α.Σ.: «Δεν θα έχουμε ως μέλη μας βουλευτές της παρούσας Βουλής»

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Διαλύθηκε η ανύπαρκτη Νέα Αριστερά των υβριστών του Τσίπρα και των φιλότουρκων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...