ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ισλανδία,


















































Τουρίστες στη Σκιάθο έφαγαν σε ταβέρνα τσιπούρα και αρνίσια παϊδάκια κι έφυγαν κάνοντας φασαρία δίχως να πληρώσουν
Δημοσκόπηση Marc: 26,8% η ΝΔ, 14,3% η ΕΛ.Α.Σ. - «Καίει» την κυβέρνηση η ακρίβεια
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμών η ελληνική φρεγάτα «Φορμίων» πίσω στο ναυπηγείο της Naval Group
Πετράλωνα: Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία - Συλλήψεις, έρευνες στα συντρίμμια και δραματικές μαρτυρίες
Τέσσερα μεγάλα πύρινα μέτωπα - Ένας νεκρός στο Δερβένι και μπαράζ εκκενώσεων από το 112
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην αποπληρωμή του συνόλου του χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε η κυβέρνηση της Ισλανδίας την Παρασκευή, δέκα μήνες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία της τελευταίας δόσης, ύψους 332 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα της Βόρειας Ευρώπης ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διάσωσης, το οποίο είχε επιβληθεί μετά την οικονομική κρίση του 2008, όταν η οικονομία της χώρας κατέρρευσε από τις πιέσεις της παγκόσμιας ύφεσης.
Η κυβέρνησης της Ισλανδίας είχε δανειστεί το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της χώρας, καθώς και την αποπληρωμή του προαναφερθέντος ποσού σε 11 δόσεις, η τελευταία εκ των οποίων εξέπνεε τον Αύγουστο του 2016.
Η Τράπεζα της Ισλανδίας τόνισε ότι η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προς το Ταμείο, αποδεικνύει την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και τη θετική επίδραση που είχε στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.























































