ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ - Ο Τραμπ πανηγυρίζει
Με Barak MX η Εθνική Φρουρά της Κύπρου πανέτοιμη να κάνει σκόνη τους Τούρκους εισβολείς
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης $3 δισ. στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 9 Ισραηλινοί πολίτες
Η Ρόζα Βρεττού στην ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα: «O καθαρότερος λόγος και απευθείας σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ - Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στα 86,9 δισ. ευρώ μείωσε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά από αίτημα της ΤτΕ.
Η μείωση κατά 1 δισ. αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων, τονίζει η ελληνική κεντρική τράπεζα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: «Στις 22 Οκτωβρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 86,9 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.»
» Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,0 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα».
Υπενθυμίζεται πως στις 7 Οκτωβρίου ο ELA των ελληνικών τραπεζών διαμορφώθηκε στα 87,9 δισ. ευρώ.























































