ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Πολεμική Αεροπορία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τουρκία,


















































Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις φαρμακερές ατάκες για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τους Τούρκους πιλότους επανέλαβε ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λευκωσία της Κύπρου.
Ο κ. Λαβρόφ σημείωσε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, πως οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν μεγάλη αυτοσυγκράτηση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας με τα μαχητικά που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.
«Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», είπε χαρακτηριστικά.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Λαβρόφ ήταν το Κυπριακό, οι περιφερειακές και διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε τη Λευκωσία για τη δήλωσή της και τη γενικότερη στάση της μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16. Εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή της ως παράγοντας σταθερότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρθηκε από τις πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας.























































