Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάμερες ασφαλείας στο Μετρό της Αθήνας υπό τον φόβο τρομοκρατών

Κάμερες ασφαλείας στο Μετρό της Αθήνας υπό τον φόβο τρομοκρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάμερες ασφαλείας μπαίνουν στο εσωτερικό 17 συρμών του Μετρό της Αθήνας, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος και μετά από αίτημα της Αττικό Μετρό και της ΣΤΑΣΥ.

Την τοποθέτηση των καμερών ασφαλείας ενέκρινε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς είχε θετική εισήγηση και από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας που εκτιμά ότι μπορεί να προληφθούν πιθανά ανθρώπινα θύματα και υλικές ζημιές.

Ωστόσο επισημαίνει ότι “τα τεχνολογικά μέτρα ασφάλειας και ιδίως τα συστήματα εικονοληψίας δεν μπορούν να αποτρέψουν στον απόλυτο βαθμό τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες σκόπιμες πράξεις, αλλά µπορούν να αποθαρρύνουν σε σημαντικό βαθμό ενέργειες ενάντια σε προστατευόμενους χώρους και να εξασφαλίσουν καθαρή, συνεχή και αξιόπιστη εικόνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μείζονος περιστατικού μαζικών απωλειών σε δυσπρόσιτα ή έστω προσωρινώς απρόσιτα μέρη του δικτύου”.

Πάντως, τελικά εγκρίθηκε η τοποθέτηση στο εσωτερικό των συρμών στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό κατά πλειοψηφία με 5-3 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Νεκρός χρηματοδότης της Χαμάς σε πλήγμα στον Λίβανο

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Τουρκία: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία

Το Ισραήλ πλήττει το καθεστώς Αλ-Σαράα στη Συρία

Το Ισραήλ βομβάρδισε τους τζιχαντιστές της Δαμασκού επειδή επιτέθηκαν στους Δρούζους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr