ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ντάνα Λέβι: Τούρκοι κομάντος στη νότια Συρία μόλις 40 χλμ από τα σύνορα με Ισραήλ
Η πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ «μετακομίζει» στην Κύπρο
Τέλος του Ηνωμένου Βασιλείου! Αυτονομιστές απευθύνουν τρομακτική προειδοποίηση, ενώ το Σιν Φέιν πανηγυρίζει για την παρέμβαση Τραμπ
«Ψαλίδι» στο επίδομα ανεργίας: O Βορίδης μετά τον Μαρινάκη επιβεβαιώνει την «κρυφή ατζέντα» Μητσοτάκη
Συρία: Διαδηλώσεις την Κυριακή 13/09 σε 37 διαφορετικές τοποθεσίες κατά του «μεταβατικού προέδρου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει στα στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, εάν η εθνική της ασφάλεια απειλούνταν, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή και πρόεδρο του IUC (International University Council) Ορχάν Χικμέτ Αζίζογλου (Orhan Hikmet Azizoğlu).
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Αζίζογλου δήλωσε: “Εάν η Τουρκία και η Ρωσία βρεθούν αντιμαχόμενες [σε περίπτωση πολέμου], η Τουρκία στα πλαίσια του διεθνώς αναγνωρισμένου δικαιώματός της να υπερασπιστεί τα εδάφη της, θα μπορούσε να κλείσει τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία και να μην τα αφήσει να περάσουν τα Στενά ποτέ ξανά”.
Ο Αζίζογλου κάλεσε τη Ρωσία να λειτουργήσει με κοινή λογική, λέγοντας μάλιστα ότι καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει τα σύνορα άλλης χώρας, αναφερόμενος στην περιβόητη παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα, την ώρα που η χώρα του παραβιάζει συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας αλλά και εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ, ενέργεια που χαρακτηρίστηκε από την ιρακινή κυβέρνηση ως “εχθρική” και “εισβολή”.
Οι Τούρκοι απειλούν τις τελευταίες ημέρες ότι θα κλείσουν τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία. Βεβαίως εάν πράξουν κάτι τέτοιο, θα σημάνει και την έναρξη ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.























































