ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη – Η σχέση του με την Ελλάδα

Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη – Η σχέση του με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Όπως αναφέρει το money.cnn.com, ο Κινέζος επιχειρηματίας αγνοούνταν τις τρεις τελευταίες ημέρες, με την εταιρεία του, Guo Guangchang, να ανακοινώνει πως συμμετείχε στις έρευνες που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της χώρας.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στο μυστήριο με “εξαφανισμένα” στελέχη και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι προηγούμενες υποθέσεις φάνηκε να συνδέονται με εκστρατεία κατά της διαφθοράς που δρομολόγησε ο πρόεδρος President Xi Jinping το 2013.

Πως σχετίζεται όμως ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που από αγνοούμενος έγινε… συλληφθείς, με την χώρα μας; Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News, του E tv, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο επιχειρηματίες είχε μεγάλες επενδυτικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Guo Guangchang στη χώρα του, δεν αφορούν φυσικά στις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, οι οποίες πραγματικά κάνουν τη διαφορά με τις διεθνείς επιχειρηματικές τους σχέσεις.

Ο επιχειρηματικός όμιλος του Κινέζου δισεκατομμυριούχου, λοιπόν, ο οποίος σταμάτησε την δραστηριότητά του στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης, κατέχει κατέχει περίπου το 14% της ελληνικής εταιρείας Folli – Follie. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει ένα δυνατό “άνοιγμα” στην Κινεζική αγορά.

Ο Guo Guangchang συνεργάζονταν ακόμη με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo, ήταν από τους υποψήφιους για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο του Καστελίου, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλές επενδύσεις στη χώρα μας.

Μία από αυτές, ήταν και η πλέον… “ηχηρή”, αφού όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος σχεδίαζε να αγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton, το οποίο η Alpha Bank έχει βγάλει… στο σφυρί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Κίνα και Ινδία στο πλευρό της Ρωσίας: Αντιδρούν κατά των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις

Αλ. Τσίπρας: Η διαφθορά του «Επιτελικού Κράτους» διώχνει την Ελλάδα από την ΕΕ – «Διαφθορά ή εντιμότητα;»

Κίνα και Ρωσία ενισχύουν τον άξονά τους: Το κοινό όραμα Πούτιν και Σι για μια νέα παγκόσμια τάξη

Πλημμύρες Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί – Aνησυχίες για πιθανές νέες πλημμύρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr