Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάστρο: Κίνα και Ρωσία μπορούν να αποτρέψουν έναν παγκόσμιο πόλεμο

Κάστρο: Κίνα και Ρωσία μπορούν να αποτρέψουν έναν παγκόσμιο πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κίνα και η Ρωσία «γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου» σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.

Ο πρώην πρόεδρος, ηλικίας σήμερα 89 ετών που αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006, επισήμανε ότι «η ασφάλεια δεν υπάρχει σήμερα για κανέναν» και αναφέρθηκε στην πυρηνική απειλή.

«Η Κίνα και η Ρωσία γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα προβλήματα της Υφηλίου σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, καθώς αυτές οι δυο χώρες υπέστησαν τους τρομακτικούς πολέμους που επέβαλε με εγωιστικό κι αδιάκριτο τρόπο ο φασισμός. Είμαι πεπεισμένος ότι χάρη στην ιστορική τους παράδοση και την δική τους επαναστατική εμπειρία, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν έναν πόλεμο» έγραψε ο Φιντέλ Κάστρο.

Στην ίδια επιστολή, ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης της Κούβας εκφράζει την στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το κόμμα του οποίου ηττήθηκε στις βουλευτικές εκλογές όπου επικράτησε η αντιπολίτευση για πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια.

«Ενώνω την φωνή μου με εκείνους που, ομόφωνασε συνεχάρησαν για την ευφυή και θαρραλέα σου ομιλία τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, μόλις έμαθες την ετυμηγορία της κάλπης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr