ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οθωμανός ο Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οθωμανός ο Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «άμεση υποστήριξη» στο Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε την Άγκυρα ο Μπασάρ Τζααφάρι, απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ, με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να αναβιώσει την οθωμανική κληρονομιά της αποικιοκρατίας» αναφέρει ακόμη ο Σύρος αξιωματούχος, κάτι που όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται από τη ρητή επιθυμία του Ταγίπ Ερντογάν να προστατεύσει μουσουλμάνους τουρκικής καταγωγής, ακόμα και αν ζουν σε άλλες χώρες.

Η εμπλοκή της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, σύμφωνα με Τζααφάρι, είναι πολύπλευρη, «συμπεριλαμβανομένης της άμεσης συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος Ερντογάν στις επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις για την υποστήριξη των τρομοκρατών.»

Η Άγκυρα, σύμφωνα πάντα με την επιστολή, ουσιαστικά βοήθησε τρομοκράτες να εισέλθουν στη Συρία. Οι τρομοκράτες πέρασαν την αραβική χώρα υπό την κάλυψη πυρών των τουρκικών πυρών.

Στην επιστολή του, ο Τζααφάρι σημειώνει ότι ένοπλες ομάδες έχουν εξαπολύσει «άνευ προηγουμένου τρομοκρατικό πόλεμο» κατά της Συρίας από το 2011, προσθέτοντας ότι οι αντάρτες λαμβάνουν υποστήριξη από τις περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων «του καθεστώτος Ερντογάν» αλλά και άλλων χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο – 15 παραβιάσεις

Drone βύθισε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Βουλγαρίας

Η Τουρκία στέλνει στην Υεμένη Σύρους μισθοφόρους νεοθωμανούς τζιχαντιστές

Χάρης Τζήμητρας: «Το Ισραήλ και ο κύριος Νετανιάχου είναι, κατά την άποψή μου, δύο διαφορετικά πράγματα – Οι σχέσεις με το Ισραήλ υπήρχαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και ενισχύθηκαν πάρα πολύ με τον κύριο Τσίπρα»

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr