Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ σε Ερντογάν με σκληρό ύφος: “Οι Κούρδοι δεν είναι τρομοκράτες”

ΗΠΑ σε Ερντογάν με σκληρό ύφος: “Οι Κούρδοι δεν είναι τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην θέση του έβαλαν τον Ταγίπ Ερντογάν, οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν θεωρούν τους Κούρδους τρομοκράτες.

Με δήλωση του ο αναπληρωτή εκπρόσωπος του State Department, Μαρκ Τόνερ,τόνισε ότι οι ΗΠΑ διαφωνούν με την Τουρκία στο θέμα του PYD και πως δεν θεωρούν την κουρδική οργάνωση της Συρίας, ως “τρομοκρατική”.

Μάλιστα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο State Department, ο κ. Τόνερ σε σχετική ερώτηση για την κουρδική οργάνωση PYD, με ύψος που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης, ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Έτσι έδωσε και την τελική απάντηση στον Ερντογάν που βάλει εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για την πολιτική τους στη Συριά με αιχμή την κατηγορηματική άρνηση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει ως «τρομοκράτες» του Κούρδους της Συρίας του PYD, τους οποίους αντιθέτως αντιμετωπίζουν ως κρίσιμο – και αξιόμαχο – παράγοντα στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του ISIS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρόμπερτ Ντιβάλ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός

Πώς το Ισραήλ «έσπασε» το φράγμα της εμβέλειας stealth του F-35 για πλήγματα βαθιά στο Ιράν

Ο Τραμπ είπε στον Νετανιάχου «τελείωσε τη δουλειά» αν αποτύχουν οι συνομιλίες με το Ιράν

Τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Πλήρης αφοπλισμός «άμεσα και ολοκληρωτικά»

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μία «Ημέρα της Κρίσης» από το Ιράν και τους συμμάχους του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr