ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έρχεται θερμή εισβολή: Ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» 40αρια
Στη Βρετανία απαγορεύουν τα γυαλιά του Άδωνι σε εστιατόρια, παμπ και θέατρα
Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα - Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO
Η ΕΛ.Α.Σ. «σφυροκοπά» για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος απέναντι
Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν - Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο... χέρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το θολό τοπίο σχετικά με τις αποδείξεις εξακολουθεί να υπάρχει και ήδη πέρασε ακόμη ένας μήνας και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το αφορολόγητο.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Βήμα, για εφέτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος (από 10% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) και μάλιστα αυτές να προέρχονται από τη χρήση πλαστικού χρήματος για αγορές που θα γίνουν μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης που αναμένεται σύντομα να έρθει στη Βουλή.
Για συναλλαγές που πραγματοποιούνται ως την ψήφιση της διάταξης οι πολίτες μπορούν να κρατούν και τις αποδείξεις που γίνονται με μετρητά.
Ωστόσο, σύμφωνα και με το εnikonomia.gr, για άτομα που έχουν γεννηθεί ως 31 Δεκεμβρίου 1950, δηλαδή για όσους είναι πάνω από 65 ετών, δεν θα ισχύει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος για τη συγκέντρωση αποδείξεων.
Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μετρητά προκειμένου να εξασφαλίσουν σε αποδείξεις το 30% ή και λιγότερο του ετήσιου εισοδήματος (το ποσοστό θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση που θα λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών) για να τύχουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί αυτόματα σε αφορολόγητο 9.550 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο εμφανίζεται ακόμη και σήμερα ανέτοιμο να καταθέσει το σχέδιό της παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες σχεδόν από τη νέα χρονιά και οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν πρέπει να συγκεντρώνουν τις χάρτινες αποδείξεις ή αν πρέπει να κάνουν αγορές με πλαστικό χρήμα























































